Armele jandarmilor, principala atracţie pentru copiii care au vizitat unitatea câmpineană

Categorie: Social 31 martie 2011

Copii la jandarmi 1 Armele jandarmilor, principala atracţie pentru copiii care au vizitat unitatea câmpineană Ca în fiecare an, în preajma Zilei Jandarmeriei, Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor pentru Comunicaţii, Informatică şi Logistică din Câmpina îşi deschide porţile pentru copiii de la şcolile din municipiu. Ieri, vizitatorii au urmărit un film documentar despre istoria Unităţii de Jandarmi, au vizitat instituţia, apoi au ajuns în poligon, unde li s-au prezentat armele jandarmilor. Neîncărcate, desigur. Discursurile conducerii unităţii şi filmul vizionat au atras şi nu prea atenţia copiilor. În schimb, odată ajunşi în poligon, nu mai exista nimic pentru ei decât puşca sau pistolul. Toţi au vrut să le vadă, să se… joace cu ele, să se fotografieze în ipostaze de „războinici”. Şi aproape că nu se mai lăsau duşi de acolo.  

Copii la jandarmi 2 Armele jandarmilor, principala atracţie pentru copiii care au vizitat unitatea câmpineană
Jandarmeria Română împlineşte 161 de ani
Pe 3 aprilie se împlinesc 161 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, instituţie care, de-a lungul timpului, a fost implicată în aproape toate acţiunile care ţin de liniştea şi ordinea publică, iar în plan extern – în operaţiuni şi misiuni de pace, sub egida NATO.
Jandarmeria a apărut în 1850, când domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului obştesc, semnând „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”. Mircea cel Bătrân îi numea pe jandarmi „oamenii cei buni şi… bătrâni”, iar Mihai Viteazul le spunea „oamenii Măriei Mele”. Prima organizare complexă a Jandarmeriei Române a avut loc în 1893, când a apărut Legea asupra Jandarmeriei Rurale, concepută după modelul francez al vremii.
Copii la jandarmi 3 Armele jandarmilor, principala atracţie pentru copiii care au vizitat unitatea câmpineană

un comentariu to “Armele jandarmilor, principala atracţie pentru copiii care au vizitat unitatea câmpineană”


 1. titi spune:

  un centru ,de ,,MIINI INDEMINATICE ,nu ar fi mai util

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF