Administratie publica

Aşa va arăta centrul Câmpinei… cândva

poza 1Dintre cei peste 38.000 de locuitori ai Câmpinei, 366 au mers să voteze una dintre cele şase lucrări arhitecturale privind modernizarea zonei centrale. Lucrarea câştigătoare (cea cu numărul 11) a fost preferată de 111 persoane. Celelalte proiecte au adunat între 32 şi 66 de voturi. Ce se va întâmpla de acum înainte? Ar trebui realizat un studiu de fezabilitate, care să includă şi un plan urbanistic zonal, apoi ar trebui rezolvată partea de proiectare şi… demarată investiţia. Problema este că nu se ştie când se va întâmpla acest lucru. „Trebuie să găsim fonduri. Poate printr-un program european, poate printr-un program guvernamental de mai mare amploare. Fonduri europene consistente încep să vină din 2013, prin programe importante de infrastructură. Oricum, proiectul nostru de modernizare a zonei centrale este unul pe termen mediu sau lung. Anul acesta am putea face studiul de fezabilitate, în măsura în care, la vreo rectificare bugetară, vom găsi banii necesari”, a declarat primarul Horia Tiseanu.
poza 2Lucrarea câştigătoare este realizată de arhitect Emanuela Bozin. Ca repere importante, proiectul său include Piaţa Mare – zonă vastă, ideală pentru organizarea unor evenimente, amplasarea unor mini parcuri de distracţii şi terase temporare; Parcul Copiilor (în zona parcului de la Milia), Parcul Seniorilor, spaţii verzi, Piaţa Mică. La acestea se adaugă detalii deja cunoscute – pasaj rutier subteran, parcare subterană cu 300 de locuri, magazine etc.

2 Comments

  1. mateo says:

    🙂 ce gluma buna…. pasaj subteran cu intersectie in el, spatii verzi si parcari subterane… aeroport nu ne facem? 🙁 a… ar merge si 2-3 malluri si 2 stadioane de fotbal noi…poate si o sala polivalenta, faceti un concurs si pt asta

  2. papay (Silviu Mihai) says:

    trezitiva bai si faceti si voi ceva nu doar vorbe in vant

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *