Politica

Liberalii vor să convingă Consiliul Local Câmpina să reducă taxele şi impozitele

PNL Câmpina va demara, săptămâna viitoare, o campanie de strângere de semnături de la populaţie pentru a convinge Consiliul Local să revină asupra hotărârii prin care au fost majorate cu 20% taxele şi impozitele locale. Astăzi, într-o conferinţă de presă, preşedintele PNL, Virgil Guran, a spus că speră să strângă cel puţin 2.000 de semnături de la câmpineni, chiar dacă este convins că mulţi nu vor semna de frică. „Taxele şi impozitele trebuie să revină la nivelul celor de anul trecut. Teoretic, această creştere cu 20% ar aduce la bugetul local aproximativ 40 miliarde de lei vechi. Practic, însă, nu va fi aşa, pentru că mulţi oameni şi mulţi agenţi economici nu-şi mai pot permite să plătească. Pe timp de criză, să măreşti taxele şi impozitele locale e cea mai proastă măsură posibilă. Vrem să vedem dacă Primăria şi Consiliul Local vor ţine cont de semnăturile strânse de la populaţie. Pe de altă parte, prin această campanie vrem să vedem şi reacţia cetăţenilor. Ştim că oamenii sunt nemulţumiţi, dar mai ştim şi că unora le e frică să semneze, se gândesc că vor păţi ceva. Câmpinenii trebuie să înţeleagă că e vorba de gestionarea banului public, ban care provine şi din buzunarul lor, iar cei care conduc acest oraş sunt aleşi şi plătiţi de noi toţi să administreze banii noştri”, a declarat Virgil Guran.

Şansele ca demersul liberalilor să aibă finalitatea scontată sunt destul de reduse, lucru pe care-l ştiu şi ei şi chiar îl recunosc. Sigur, Consiliul Local poate reveni oricând asupra unei hotărâri mai vechi, dar probabil nu o va face de această dată. Se va considera că demersul PNL este strict politic, de imagine, electoral, ceea ce nici nu e departe de adevăr, iar apoi se va invoca faptul că bugetul local pentru 2011 a fost realizat pornind şi de la estimările privind veniturile rezultate din taxele şi impozitele locale.

3 Comments

  1. ionel says:

    Subscriu si eu. Unde se strang semnaturi pentru miscorarea impozitului?
    Banii publici ar trebui cheltuiti mai cu chibzuinta acum in vremuri de criza. Se pot face reduceri si economii de orice natura cu asta ar trebui sa se mandreasca primaria, nu sa imparta bani in dreapta si in stanga pe criterii clientelare.
    Sa vedem cum dau din colt in colt cu explicatii consilierii la aceasta propunere. Ei sunt pusi acolo parca impotriva noastra sa scumpeasca totul. Asa cum au facut si cu pretul apei care a ajuns mai valoroasa decat in alte orase din tara, care nu au lacul de acumulare langa ei, dar pretul mult mai mic. Cei de la apa nici nu s-au apucat de investitii si au bagat pretul lor in factura de apa, pare incredibil doar la noi se poate si nimeni nu zice nimic toata lune multumita.

  2. laur says:

    „Sigur, Consiliul Local poate reveni oricând asupra unei hotărâri mai vechi, dar probabil nu o va face de această dată”este o afirmatie falsa deoarece in ceea ce priveste taxele si impozitele locale legea este clara:nu se pot modifica in cursul anului bugetar , ele se aproba in anul anterior tocmai pentru ca stau la baza elaborarii bugetului pentru anul in care se aplica.In alta ordine de idei semnaturile se aduna cam asa:un trepadus de la PNL are niste tabele si umbla din usa in usa spunandu-le oamenilor ca actualizeaza baza de date a partidului si vrea sa stie daca omul respectiv isi mentine calitatea de membru sau simpatizant;daca persoana ii spune ca nu a fost niciodata membru sau simpatizant ii baga chestiunea cu taxele ;daca persoana spune „da” sau „nu”mai vreau sa fiu i se cer datele de identificare , se trec in tabel si este pus sa semneze.
    Ulterior , tabelele sunt completate cu „denumirea”
    Deci , o alta „smecherie”marca Guran et Co.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *