Administratie publica

Perfecţionarea poliţiştilor locali este, încă, sub semnul întrebării

Politisti comunitari 1Consiliul Local Câmpina a aprobat, la ultima şedinţă, Regulamentul de organizare şi funcţionare a Poliţiei Locale, un document foarte stufos şi destul de complicat. Sunt multe prevederi, iar unele dintre ele vor fi puse cu greu în practică, în teritoriu. Fiecare poliţist local va trebui să se perfecţioneze, adică să urmeze nişte cursuri speciale, timp de trei luni. Unde, când şi cum, nu se ştie deocamdată. Şi nici nu pot pleca prea mulţi poliţişti, în acelaşi timp, la perfecţionare. „Probabil, vor merge câte trei, prin rotaţie, pentru a nu bloca activitatea instituţiei, având în vedere că am rămas doar 37”, după cum spunea directorul Poliţiei Locale, Carmen Gheorghe. Autorităţile câmpinene au făcut demersuri pentru organizarea cursurilor de perfecţionare la Şcoala de Poliţie sau la Unitatea de Jandarmi. Există acceptul acestor instituţii, dar e nevoie, pe lângă programă, de un ordin al ministrului de resort. Aşa că, încă se mai aşteaptă un răspuns.

Agenţii locali se vor ocupa şi de circulaţie. De cea… statică
O a doua problemă o reprezintă implicarea poliţiştilor locali în domeniul circulaţiei rutiere. Chiar dacă regulamentul prevede că vor exista astfel de atribuţii, legea nu le dă voie poliţiştilor locali să se ocupe decât de aşa-numita „circulaţie statică”, adică parcări neregulamentare, staţionare incorectă pe domeniul public etc. „În unele localităţi, au fost detaşaţi poliţişti de la Rutieră la Poliţia Locală, pentru a se ocupa de circulaţie. La noi nu se va întâmpla acest lucru. Poliţia Rutieră rămâne cu atribuţiile sale, iar Poliţia Locală cu circulaţia statică. Iar când Guvernul ne va permite să facem angajari, vom prelua şi activitatea de blocare a roţilor. Acum nu ne permitem să scoatem agenţi de la patrule pentru această activitate”, a declarat primarul Horia Tiseanu.
În altă ordine de idei, pentru 2011, Poliţia Locală Câmpina are un buget de 977.000 lei, din care 665.000 lei pentru cheltuieli de personal şi 312.000 lei pentru întreţinere şi funcţionare.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *