Administratie publica

Se pregăteşte ceva şi pentru Şcoala de Poliţie din Câmpina?

Scoala de Politie iarna 1Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, nu este mulţumit de instituţiile de învăţământ din subordinea MAI şi a anunţat că, de anul acesta, vor fi schimbări majore atât în ceea ce priveşte programa şcolară, cât şi numărul de elevi şi studenţi. Ieri, la Antena 3, Traian Igaş a declarat că „nu este normal să pregăteşti mai mulţi tineri decât ai nevoie, mai ales că toţi aceşti tineri au contract cu MAI şi trebuie angajaţi”. Ministrul a subliniat că schimbările pe care le are în vedere vizează atât Academia de Poliţie, cât şi  şcolile de subofiţeri.

„Personal, nu sunt mulţumit de şcolile din subordinea ministerului. Am constatat că ni se prezintă un sistem foarte bine pus la punct, dar absolventul, când se angajează, are foarte multe deficienţe, nu ştie sau nu poate să aplice ce a învăţat, iar şefii lor se plâng că trebuie să-i ia de la zero. Anual, aproximativ 2.000 de persoane pleacă din MAI pe cale naturală (pensionare, demisie, transfer, deces) şi în aceste condiţii nu mi se pare normal ca instituţiile de învăţământ ale ministerului să scoată peste 3.000 de absolvenţi pe an”, a afirmat ministrul Traian Igaş. Acesta a anunţat că ministerul pe care îl conduce va intra într-un proces de reorganizare, că vor exista disponibilizări de personal şi că planul său de restructurare va fi prezentat Guvernului în această săptămână. 

Zvonuri privind „schimbările majore”
Ministrul Igaş nu a spus explicit câţi oameni vor pleca din MAI şi nici ce înseamnă cu exactitate „schimbările majore”” din organizarea şcolilor de poliţie. Presa centrală dă ca aproape certă disponibilizarea a peste 7.000 de persoane din poliţie, jandarmerie şi ISU, citând surse din minister. Asta, la nivel naţional. Pe plan local, zvonurile privind unele decizii extreme în legătură cu Unitatea de Jandarmi şi Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr” circulă de mai multă vreme. Se vorbeşte de luni bune despre desfiinţarea Unităţii de Jandarmi, iar mai nou, despre o reorganizare dură a Şcolii de Poliţie în sensul restrângerii activităţii şi „suspendării” examenului de admitere din acest an. Surse apropiate principalului partid de guvernământ susţin că vizita lui Traian Igaş la Şcoala de Poliţie din Câmpina, luna trecută, nu a fost deloc întâmplătoare. Dacă toate acestea sunt simple zvonuri sau planuri concrete vom afla odată cu finalizarea proiectului de restructurare a MAI.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *