Un institut german confirmă estimările specialiştilor prahoveni: mormintele descoperite la Câmpina datează din anii 1200-1400 î.Hr.

Categorie: Social 24 martie 2011

Oseminte Slobozia Un institut german confirmă estimările specialiştilor prahoveni: mormintele descoperite la Câmpina datează din anii 1200 1400 î.Hr.Anunţul a fost făcut, ieri, de preotul Petre Moga, parohul Bisericii „Sf. Nicolae” din Cartierul Slobozia, în cadrul şedinţei Filialei Câmpina a Societăţii Naţionale de Istorie. Părintele Moga a spus că s-au prelevat probe de la cinci din cele 35 de morminte descoperite din 2008 încoace, iar respectivele probe au fost trimise la un institut de prestigiu din Germania. Rezultatele au sosit în urmă cu câteva zile, verdictul specialiştilor nemţi fiind clar – mormintele descoperite la Câmpina datează din anii 1200-1400 înainte de Hristos. 
Vă reamintim că, în 2008, în timpul lucrărilor de amenajare a unui drenaj în jurul casei parohiale de la Slobozia, muncitorii au descoperit mai multe oseminte umane. Ulterior, o echipă de arheologi (condusă de Alin Frânculeasa) a găsit 14 morminte care marchează prezenţa aici a unei necropole. Ulterior, au fost descoperite noi morminte, ceea ce i-a determinat pe arheologi să considere că „nu trebuie exclus caracterul sacru al zonei, chiar funcţionarea acesteia ca loc de înmormântare pe o perioadă mai îndelungată”.
„Sunt morminte care, la prima vedere, estimăm că sunt din Epoca Bronzului, cultura Tei, ceea ce înseamnă anii 1400 – 1500 înainte de Hristos. Adică, estimăm că au o vechime de 3400 – 3500 de ani”, spunea, atunci, Dan Lichiardopol, cercetător ştiinţific principal la Muzeul de Istorie şi Arheologie Prahova. Iată că, acum, specialiştii germani confirmă estimările specialiştilor noştri. Mormintele descoperite la Câmpina reprezintă cea mai veche dovadă a existenţei umane în această regiune.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Un institut german confirmă estimările specialiştilor prahoveni: mormintele descoperite la Câmpina datează din anii 1200-1400 î.Hr. | Agregator De Stiri Din Ploiesti, Prahova, Stiri Ploiesti, Stiri Prahova, Turism Prahova, Turism Valea Prahovei, Caz 25 03 11

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF