Administratie publica

Unirea Câmpina s-a grăbit şi a trecut Consiliul Local pe afişul ultimului meci

Afis UnireaConsiliul Local Câmpina apare ca membru fondator pe afişul partidei de fotbal Unirea Câmpina-Tricolorul Breaza, disputată ieri, în cadrul etapei intermediare din Liga A Prahova. Legal vorbind, acest lucru nu este deloc corect. Consiliul Local va deveni membru fondator al FC Unirea Câmpina, club care se va crea oficial din vară. Consiliul Local nu poate fi membru fondator al actualei structuri – AS Unirea Câmpina, care există şi funcţionează din 2004.  
Să recapitulăm. Luna trecută, Consiliul Local Câmpina a aprobat un proiect de hotărâre prin care devine membru fondator al Fotbal Club Unirea Câmpina. Deocamdată, în hârtii, în Registrul Sportiv, în documentele Judecătoriei şi tuturor instituţiilor din domeniu,  această structură nu există. Urmează să fie înfiinţată şi să activeze din campionatul 2011-2012. De altfel, aşa s-a discutat şi la şedinţa CL de la sfârşitul lunii trecute, când s-a aprobat proiectul şi s-a stabilit că modalitatea de finanţare, obiectivele noului club şi reprezentanţii administraţiei locale în Comitetul Director al viitorului club, toate acestea, aşadar, să fie aprobate ulterior de Consiliul Local.
Ceea ce există în prezent este Asociaţia Sportivă Unirea Câmpina, structură sportivă cu personalitate juridică, înfiinţată în august 2004, recunoscută oficial şi afiliată la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Prahova. Cu această structură, Consiliul Local nu are, legal vorbind, nici o treabă, deci în nici un caz nu poate apărea ca membru fondator pe un afiş. Pentru că, să nu uităm, nu poţi schimba nimic din structura unui club sau asociaţii sportive în timpul campionatului. Cineva, însă, s-a grăbit şi a comandat afişe cu „Consiliul Local membru fondator” mult mai devreme decât ar fi trebuit. Probabil, conducerea clubului a făcut asta, dar în mod cert a existat un acord din partea unuia sau mai multor reprezentanţi ai Consiliului Local. De ce atâta grabă?!

Mâine vor fi numiţi reprezentanţii administraţiei în Comitetul Director
Mai sunt de parcurs destui paşi până când CL va deveni oficial membru fondator. Unul dintre aceşti paşi va fi făcut în şedinţa de mâine a Consiliului Local, când vor fi numiţi reprezentanţii CL în Comitetul Director al FC Unirea Câmpina. Aceştia vor fi primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Ion Dragomir şi consilierul local Daniel Telegescu, despre acesta din urmă spunându-se va fi şi viitorul preşedinte al clubului care se va crea. Deocamdată e un zvon, dar care are şanse mari de adeverire.
În ceea ce priveşte finanţarea, până în vară, AS Unirea Câmpina poate primi bani de la bugetul local doar în baza Legii 350. Abia din campionatul viitor, odată cu înfiinţarea FC Unirea, municipalitatea poate aloca bani direct clubului şi, din informaţiile noastre, va fi vorba de aproximativ 150.000 lei pe an. Nu dorim să fim înţeleşi greşit. Este bine că autorităţile locale au decis să susţină şi să se implice în activitatea unui club sportiv, indiferent care ar fi acela. Ba chiar la mai multe şi din discipline diferite, dacă se poate. Dar, uneori, graba mai strică treaba. Iar treaba trebuie făcută corect, ca la carte, ca la… lege.

1 Comment

  1. kex says:

    Nu mai pot de jubilatie. Niste … trecatori au decis sa-si pregateasca din timp campania electorala „investind” niste bani intr-o echipa de amatori. Baza sportiva, stadionul trebuie sa-l construim noi cu lopatica si galetusa, ei ocupandu-se de lucrurile importante. In sedinta de consiliu vor fi discutii incinse despre culoarea si modelul echipamentului. Va fi cu dungi verticale, orizontale sau in carouri, alb ca Real Madrid sau rosu ca Liverpool… Echipa de judet cu primarie de judet. Penibil!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *