Administratie publica

Administraţia câmpineană vrea să preia tot Căminul Energetic

Camin Energetic 1În prezent, imobilul (situat în apropiere de DN1) are doi stăpâni. Etajele doi şi trei au fost preluate de Primărie şi toate camerele sunt ocupate de chiriaşi. Parterul şi primul etaj aparţin Grupului Şcolar Energetic. Mai exact, Ministerului Educaţiei, care le administrează prin Inspectoratul Şcolar Judeţean. Aici nu locuieşte nimeni, toate camerele fiind goale şi din ce în ce mai degradate. Holurile sunt şi mai jalnice, pline de igrasie şi mucegai. Această situaţie îi afectează pe locatarii de la etajele superioare. Aceştia se plâng de mizerie, degradare, de canalizarea care refulează, de vagabonzii care şi-au găsit loc prin camerele nelocuite.
„Problema este bine cunoscută de noi. Oamenii care locuiesc la Căminul Energetic au dreptate. Din păcate, deocamdată, noi nu-i putem ajuta. Primăria nu poate interveni la primele două etaje pentru că nu sunt ale noastre, fiind în administrarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova. Sperăm ca lucrurile să se schimbe. Camin Energetic 2Am discutat cu conducerea Grupului Şcolar Energetic şi am început demersurile legale pentru preluarea de către administraţia locală a întregului cămin”, ne-a declarat Otilia Buda, responsabil al Compartimentului de îndrumare asociaţii de locatari din cadrul Primăriei Câmpina.
Acum, Inspectoratul Şcolar trebuie să facă demersurile mai departe, la Ministerul Educaţiei. N-ar exista motive pentru care ministerul să se opună preluării întregului cămin de către municipalitatea câmpineană. Până când această problemă nu va fi rezolvată, nu se va putea interveni la reabilitarea parterului şi primului etaj. Singurul lucru pe care-l pot face autorităţile locale, deocamdată, este alungarea cerşetorilor din cămin. Şi s-a întâmplat de mai multe ori ca, la solicitarea cetăţenilor din Căminul Energetic, Poliţia Locală să intervină pentru evacuarea unor persoane dubioase de la parterul imobilului.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *