Administratie publica

CNADNR confirmă rezilierea contractului pentru tronsonul de autostradă Moara Vlăsiei-Ploieşti

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a confirmat ieri, prin intermediul unui comunicat de presă, rezilierea contractului cu asocierea de firme SC Spedition UMB SRL, SC Pa&Co International SRL, SC Euroconstruct Trading 98 SRL, SC Tehnostrade SRL. Şi asta se întâmplă la aproape patru ani de la demararea lucrărilor la autostrada Bucureşti-Braşov, pe tronsonul menţionat. Motivul oficial menţionat de CNADNR este „abandonarea de 16 luni a lucrărilor de construcţie la autostradă pe sectorul cuprins între km 46+500 şi km 48+200, fapt care încalcă grav prevederile contractuale”. În comunicat se mai precizează că „măsura rezilierii a fost luată având în vedere întarzierea firmelor în îndeplinirea obligaţiilor contractuale privind activitatea de proiectare şi execuţie, slaba mobilizare a echipamentelor în şantier, precum şi lipsa unui program coerent de lucrări, care să demonstreze capacitatea tehnică şi organizatorică de a finaliza lucrările în termenul prevăzut. Totodată, deşi costurile acestui contract au crescut semnificativ, antreprenorul solicită în continuare majorări de preţ, pe care CNADNR nu le poate acorda, având în vedere legislaţia în vigoare”.
Pe de altă parte, după cum scrie presa centrală, în urma unui control financiar efectuat de Curtea de Conturi privind contractul încheiat de CNADNR şi asocierea de firme pentru tronsonul Moara Vlăsiei – Ploieşti, s-au constatat o mulţime de plăţi ilegal efectuate, inclusiv prin creşterea artificială a valorii materiei prime, prin schimbarea compoziţiei materialelor, cu un balast supraevaluat faţă de preţul pieţei. Reprezentantii CNADNR estimeaza ca, in termen de o luna, se vor finaliza revizuirea proiectului si pregatirea documentatiei de atribuire pentru lansarea unei noi licitatii.
Reamintim că, potrivit proiectului, tronsonul Moara Vlăsiei – Ploieşti ar trebui să cuprindă, de-a lungul a 42,5 kilometri, 11 poduri, 17 pasaje, 48 de podeţe şi două noduri rutiere. Conform contractului, lucrarea trebuie finalizată în decembrie 2011, dar până acum abia s-a ajuns la jumătate din construcţia acestui tronson de autostradă.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *