Administratie publica

Consiliul Local Câmpina aprobă (din nou) preluarea Taberei Voila

Tabara-VoilaÎnaintea Sărbătorilor Pascale, Primăria Câmpina a primit o adresă de la Autoritatea Naţională pentru Tineret şi Sport, prin care se anunţă că toate taberele şcolare nefuncţionale vor fi transferate autorităţilor locale. Iar pentru asta, ANTS aşteaptă acordul Consiliului Local în vederea transferării Taberei Voila. Acest acord se va da în şedinţa de mâine a CL şi nu e prima dată când consilierii câmpineni aprobă preluarea fostei tabere şcolare. În octombrie 2010, administraţia locală a făcut nenumărate demersuri pe lângă Ministerul Educaţiei pentru preluarea acestui obiectiv, însă nu a primit nici un răspuns. Până acum… După aprobarea noului proiect şi finalizarea documentaţiilor aferente, cel mai probabil, va fi emisă o hotărâre de Guvern pentru transferarea taberei Voila în proprietatea şi administrarea Consiliului Local. Potrivit primarului Horia Tiseanu, „după preluare, o să-i păstrăm destinaţia actuală, de tabără şcolară. Suntem conştienţi că va trebui să investim bani în reabilitarea şi modernizarea ei, dar merită şi o putem reda apoi circuitului turistic”.

În prezent, tabăra arată jalnic. Spaţiile de cazare (20 cabane PFI şi şapte cabane din lemn), birourile, sala de mese şi terenul de sport sunt deteriorate şi ar necesita o reabilitare completă.
Tabăra Voila a fost administrată ani la rând de Ministerul Educaţiei, prin Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport. În 2004, au fost încheiate contracte de colaborare (fără licitaţie) cu anumite firme pentru întreţinerea şi modernizarea mai multor tabere din Prahova, printre care şi cea de la Voila. Aceste firme nu plăteau nimic pentru folosirea taberelor şi nici nu investeau în modernizarea lor, aşa cum se angajaseră. În 2007, cu greu, au fost reziliate contractele pentru unele tabere din judeţ, Voila, Telega şi Cheia revenind atunci în administrarea DJTS. O administrare doar pe hârtie, pentru că, practic, nu s-a făcut nimic pentru a împiedica degradarea acestor tabere.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *