Social

„De când municipalitatea a preluat spitalul, simţim că avem şi noi un sprijin”

Dr Alexandru MateiPeste două luni se împlineşte un an de când Spitalul Municipal Câmpina a fost preluat de administraţia locală. În opinia managerului instituţiei, dr. Alexandru Matei, această preluare a reprezentat un lucru bun în primul rând în ceea ce priveşte comunicarea. „Da, e o schimbare în bine. Nu neapărat de natură financiară, pentru că noi, ca spital, trăim din contractul cu Casa de Sănătate pentru serviciile medicale furnizate. Dar e o schimbare pentru că relaţiile de comunicare sunt altele… De când există acest Consiliu de Administraţie, din care fac parte şi reprezentanţi ai administraţiei locale, simţi că ai o umbrelă, că ai cu cine să te sfătuieşti. Şi mai ales în această perioadă de schimbări, de replieri, de reducere a numărului de paturi, simţi că ai pe cineva care să te sprijine, să te ajute”, ne-a declarat dr. Alexandru Matei.
Şi din punct de vedere financiar lucrurile stau mult mai bine. Datoriile au fost achitate integral de Ministerul Sănătăţii, în momentul în care spitalul a fost preluat de administraţia locală, iar altele nu au fost făcute. Poate şi pentru că a crescut puţin finanţarea acordată de Casa de Sănătate. „În acest moment, nu avem nici o datorie. Prin faptul că ni s-au dat bani s-a recunoscut, indirect, subfinanţarea de până acum a spitalului. Pentru că nu s-au dat bani bazaţi decât pe serviciile care s-au făcut şi care nu s-au plătit la timp de către Casă în ultimii ani. Noi am demonstrat cu documente acest lucru. Acum, noi nu avem probleme. Sper să nu aibă probleme nici Casa de Sănătate”, a afirmat managerul Spitalului Municipal.

Despre comasare: „Să ne vedem fiecare de ale noastre!”
În ceea ce priveşte mult contestata comasare a celor două spitale câmpinene, dorită de Ministerul Sănătăţii, dar neacceptată de autorităţile locale, Alexandru Matei crede că ar fi foarte bine dacă „ne-am vedea fiecare spital de ale noastre”. „Nu cred, totuşi, că se va ajunge la comasare. Din câte ştiu eu, chiar zilele trecute, Spitalul Voila a primit structura de funcţionare şi se pare că lucrurile rămân aşa cum sunt în prezent. Totuşi, dacă ni se va impune… asta e, nu avem ce face”, a mai spus dr. Matei.

2 Comments

  1. Ando says:

    Ati devenit oficiosul Primariei si al PDL. Vreo legatura cu… ziarul scos de PDl pe banii campinenilor?

  2. O PASARICA says:

    CE SE MAI AUDE CU PROCESUL DOMNULUI MATEI, CEL IN CARE A DAT SPITALUL IN JUDECATA ACUM CATIVA ANI? DAR CU ANCHETA CURTII DE CONTURI?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *