Administratie publica

Încasarea taxelor şi impozitelor în Câmpina, „la limita satisfacţiei”

Ecaterinescu-13Expresia îi aparţine directorului Direcţiei Economice din cadrul Primăriei Câmpina, Gheorghe Ecaterinescu, şi se referă în special la procentul încasărilor de la societăţile comerciale. Pentru că, în ceea ce priveşte populaţia, încasările din primul trimestru al anului au fost peste cele din 2010 şi peste… aşteptările administraţiei locale. Astfel, gradul de colectare a taxelor şi impozitelor de la persoanele fizice, în primele trei luni ale anului, a fost de 58,24%. S-au încasat 3,2 milioane lei din cei aproximativ 5,5 milioane lei cât trebuie să plătească populaţia în 2011. Acest procent ridicat se datorează şi faptului că, până la 31 martie, persoanele care au achitat dările la bugetul local au beneficiat de o bonificaţie de 10%.
În ceea ce priveşte agenţii economici, gradul de colectare a fost de 43%. Firmele au plătit 4,1 milioane lei dintr-un total de aproximativ 9,53 milioane lei.
Gheorghe Ecaterinescu: „Din punctul meu de vedere, încasările de pe primul trimestru sunt la limita satisfacţiei. Stăm foarte bine la încasările de la populaţie, unde avem un grad de colectare superior celui de anul trecut. Nu ne putem plânge, totuşi, nici de procentul încasărilor de la persoanele juridice, chiar dacă e mai mic. S-a încheiat primul termen, iar acum începe partea de executare silită pentru cei care nu au plătit. Dar sunt sigur că nu se va ajunge la executare, pentru că, aşa cum se întâmplă de obicei, imediat după ce le trimitem somaţie, încep să plătească taxele şi impozitele la bugetul local. Sunt convins că, în următoarea lună, procentul încasărilor de la agenţii economici va creşte”.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *