Politica

Liberalii au strâns peste 1.200 de semnături pentru reducerea taxelor şi impozitelor locale. Dar le-au strâns degeaba…

Luna trecută, PNL Câmpina a demarat o campanie de strângere de semnături de la populaţie pentru a convinge Consiliul Local să revină asupra hotărârii privind majorarea taxelor şi impozitelor locale. „Avem o surpriză plăcută, pentru că oamenii s-au dovedit receptivi.  Până acum s-au strâns peste 1.200 de semnături şi sunt convins că vom ajunge la aproape 4.000 de semnături, însemnând un eşantion important din populaţia Câmpinei”, ne-a declarat preşedintele PNL, Virgil Guran.
Problema este că demersul liberalilor nu va avea efectul scontat. Potrivit articolului 288 din Codul Fiscal, „în timpul anului fiscal, consiliile locale pot hotărî reducerea impozitului pe clădiri şi terenuri, precum şi reducerea unor taxe locale doar în caz de calamităţi naturale”. Unele reduceri pot fi făcute, dar numai dacă acestea sunt generate de modificarea zonificării sau a limitei intravilanului localităţii.

3 Comments

 1. x-man says:

  Să fim serioși! Nu acesta a fost scopul campaniei inițiată de către PNL. Mergând din ușă în ușă, sub pretextul strângerii de semnături pentru reducerea impozitului, PNL și-a actualizat baza de date. Întrebările au fost adresate cu tâlc, pentru a vedea opțiunea politcă a oamenilor. O idee isteață, dar ….. nu cu mult bun simț. Acesta este partidul …. LIBERAL… de azi, aici la Câmpina.

 2. laur says:

  Ce concluzii tragem noi de aici:1)Guran habar n-are de legislatie dar se vrea viitor primar, parlamentar, etc.sau
  2)Guran stie legislatie dar cu semnaturile alea care sunt insotite de adrese, date din CI ,isi face baza de date pentru viitoarele alegeri, sa mearga direct si sa marcheze banutu.
  Uite asa se cladeste Romania bunului simt.

 3. angelique says:

  Nu articolul asta trebuia invocat pt revocarea majorarii impozitelor locale. Guran habar nu are de legislatie. Au fost si altii care s-au implicat si nu din motive electorale. Daca sunteti curiosi cautati pe net. PNL in Campina e la fel ca PDL si PSD o gasca de oportunisti incompetenti cand e vorba de trebile urbei. Daca se va reduce impozitul local (desi ma indoiesc de acest fapt la ce raspunsuri au primit oamenii la sesizarile lor) nu se va intampla datorita lui domnu Guran (care apropo nu a fost in stare sa asfalteze o strada pe care are un apartament) ci datorita implicarii unor cetateni obisnuiti fara ifose de mari politicieni.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *