Administratie publica

Ministerul a decis, Primăria Câmpina plăteşte: 7.500 lei pentru instruirea fiecărui poliţist local la… Constanţa

Când ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a anunţat că instruirea poliţiştilor locali se va face în instituţiile de învăţământ subordonate ministerului, agenţii din Câmpina erau convinşi că vor urma cursurile la Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr” sau la Unitatea de Jandarmi. Adică aici, lângă casă. Dar a venit Ordinul 54/2011 al ministrului Igaş şi… aşa au ajuns poliţiştii câmpineni să plece prin rotaţie la Constanţa, câte trei luni fiecare. Ministrul a decis, Primăria Câmpina plăteşte. De la bugetul local, normal. Şi nu o sumă derizorie, ci 7.500 de lei pentru instruirea fiecărui poliţist. Pentru că, tot prin Ordinul 54, ministrul Traian Igaş stabileşte sumele per cursant: 2.000 lei pentru instruirea, utilizarea bazei didactico-materiale, organizarea şi desfăşurarea examenului de absolvire, inclusiv eliberarea certificatului de absolvire şi a foii matricole care atestă competenţele profesionale dobândite; 3.200 lei pentru cazare şi 2.300 lei pentru masă (fără asigurarea acesteia sâmbăta şi duminica). 

Demersurile administraţiei câmpinene, ignorate de MAI
Primii trei poliţişti câmpineni au plecat deja la Constanţa, la Şcoala de Formare Iniţială şi Continuă a Personalului Poliţiei de Frontieră. Aici se instruiesc poliţişti din mai multe judeţe, inclusiv Prahova (agenţii din cele mai multe localităţi prahovene, pentru că, în unele cazuri, s-au repartizat câteva locuri şi la Bucureşti). Cum s-ar spune, ghinion curat pentru ai noştrii. Nu pot veni acasă, deoarece drumul este lung şi costă, iar cursurile au loc de luni până vineri seara, trebuie să se descurce cu mâncarea în week-end şi să reziste în aceste condiţii timp de trei luni.
După cum ne-a declarat directorul Poliţiei Locale, Carmen Gheorghe, la instruire pleacă prin rotaţie, câte trei agenţi, „pentru a nu bloca activitatea instituţiei în condiţiile în care, oricum, suntem doar 37 de angajaţi”. Autorităţile câmpinene au făcut demersuri pentru organizarea cursurilor de perfecţionare la Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr” sau la Unitatea de Jandarmi, primind acceptul acestor instituţii. A fost anunţat chiar şi Ministerul Administraţiei şi Internelor. A venit apoi Ordinul 54 şi toate planurile administraţiei câmpinene şi conducerii Poliţiei Locale au fost date peste cap.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *