Social

Percheziţii al procurorilor DIICOT la Câmpina şi Ploieşti

Procurorii DIICOT Ploieşti au percheziţionat, ieri, cinci locuinţe din Câmpina, Bucureşti şi Târgovişte, într-un dosar în care mai multe persoane sunt suspectate că au făcut tranzacţii informatice frauduloase. Persoanele respective, care fac parte dintr-o adevărată reţea, au spart baza de date a Western Union, prejudiciul fiind de 100.000 de euro. Este vorba despre 16 suspecţi cu vârste cuprinse între 20 şi 55 de ani, domiciliaţi în Bucureşti, Târgovişte şi Câmpina. „Procurorii au stabilit că nucleul grupului infracţional cercetat în acest caz, având cunoştinţe informatice foarte bune, a spart baza de date a firmei de transfer de bani Western Union şi a făcut online tranzacţii reale, efectuând plăţi ilegale către mai multe persoane. Cei 16 suspecţi vor fi audiaţi de către procurori, iar apoi se vor lua măsurile legale ce se impun”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.
În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat mai multe sisteme informatice, documente de transfer monetar rapid şi 4.000 de euro. Membrii grupării sunt suspectaţi că au accesat sistemele informatice ale companiei de transfer rapid din Spania, transferând în mod fraudulos valută. Banii erau ridicaţi din România, Bulgaria şi Moldova, de la agenţii ale companiei şi de alţi membri ai grupului.

Astăzi, alte percheziţii, de această dată la Ploieşti şi Bucureşti, la magazine care vând produse etnobotanice şi la domiciliile patronilor acestor magazine. La Bucureşti au fost percheziţionate două locuinţe şi un magazin, iar la Ploieşti – trei magazine care vând etnobotanice.
Principalii suspecţi în acest caz sunt doi bărbaţi din Bucureşti, Alexandru Popescu în vârstă de 28 de ani şi Aurelian Sorin Neculache în vârstă de 22 de ani. Aceştia sunt cercetaţi pentru comercializare de substanţe etnobotanice, procurorii stabilind că magazinele pe care cei doi le deţin în Bucureşti şi Ploieşti au vândut astfel de substanţe după ce activitatea magazinelor a fost suspendată de către Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor şi de către Garda Financiară. Potrivit procurorilor DIICOT Ploieşti, cei doi suspecţi au realizat zilnic, din vânzarea de etnobotanice, un profit cuprins între 1.500 şi 4.000 de lei.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *