Administratie publica

Spitalul Municipal n-a „intrat” în banii de la Kaufland, dar o va face curând

Spitalul Municipal CampinaCei 200.000 de euro, sumă cu care Kaufland a sponsorizat Spitalul Municipal, se află în continuare într-un cont al Primăriei Câmpina. Nu s-a cheltuit nici un ban şi asta pentru că nu s-a stabilit nici până acum ce lucrări vor fi executate. Managerul Spitalului Municipal, dr. Alexandru Matei, ar prefera ca o parte din sumă să fie folosită pentru  modernizarea şi dotarea a patru secţii, astfel încât la toate patru să se poată efectua intervenţii laparoscopice. „Am un proiect în minte, încerc să-l structurez, să-l definitivez şi să văd care ar fi costurile punerii sale în practică. Mi-aş dori să creăm un nucleu pentru o activitate mai modernă, în sensul de chirurgie minim invazivă (laparoscopică), dar şi endochirurgie. În acest nucleu să includem patru secţii – ginecologia, chirurgia, urologia şi ortopedia. Ce ar însemna acest lucru? Că vor putea fi operate cazuri la care acum nu se poate interveni în spitalul nostru. De exemplu, rupturile de menisc, unele probleme complicate la rinichi, unele probleme ginecologice şi multe altele. Adică, pacientul ar putea scăpa de operaţia clasică şi n-ar mai sta cu săptămânile internat. Am putea interveni laparoscopic şi omul ar putea pleca acasă după o zi sau două”, ne-a declarat dr. Matei.
Mai întâi, va trebui să se ştie costul acestei investiţii. Apoi, dacă mai rămân bani, managerul spitalului consideră că prioritare ar fi secţiile de Terapie Intensivă şi Cardiologie.

4 Comments

 1. laur says:

  Sa puna tamplarie cu geam termopan, (la ORL te duci bolnav de galci si pleci bolnav de urechi), sa repare ,in sensul de modernizare , toate baile( pacientii fac blocaje renale deoarece evita acele „hrube” ), sa igienizeze cat mai mult din spital daca se poate tot ,sa faca dezinsectie ca le intra noaptea gandacii in nas si urechi pacientilor, sa faca ceva cu laturile care se numesc”mancare”si abia apoi sa se gandeasca la cai verzi pe pereti;Domnule director stiu ca chirurgia este banoasa dar mai intai oferiti pacientilor conditii decente in cele „doar”doua zile cat vreti sa ii tineti internati.
  Sfatuiti-va si cu doamna consilier care este cea mai tare, deschizi ziarul apare, deschizi tv apare. deschizi aragazul, cuptorul cu microunde, apare tot CM.

 2. Antonia says:

  Oooo, ce frumos suna proiectul dlui doctor Matei! Dar pana una alta ar fi altele de facut, multe si marunte, de la mizerie la mancare si de la comportamentul asistentelor si infirmierelor pana la gandaci. Hai sa le rezolvam pe astea mai intai si apoi ne gandim si la „chirurgie minim invaziva”. Nu zice nimeni ca n-ar fi bine dar totusi sunt alte probleme cu care pacientul se loveste tot timpul.
  Dupa parerea mea in spitalul municipal nu s-a schimbat nimic dupa preluarea de primarie. Asta apropo de un articol anterior. Pentru mine ca pacient NU S-A SCHIMBAT NIMIC!

 3. Tiberiu S. says:

  interesant punct de vedere are dr. Matei; e o treaba serioasa aici, pentru ca spitalul ia bani la numar de internari; daca tii un pacient 10 zile si un alt pacient 4 zile primesti aceiasi bani de la CAS desi tu ca spital cheltuiesti mai mult; interesul spitalului este sau ar trebui sa fie sa trateze un pacient cat mai repede (si bine) si sa-l externeze pentru a tine patul ocupat cat mai putin.

 4. dqdqsdq says:

  Subscriu la chestia cu gandacii. Imi pare rau ca nu am facut si o poza ca poate au tupeu sa zica ca a fost un caz izolat.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *