Zvonul apărut în urmă cu câteva luni devine realitate. Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor, pe scurt Unitatea de Jandarmi, se desfiinţează. Conducerea unităţii a primit o dispoziţie scrisă de la Ministerul Administraţiei şi Internelor prin care este anunţată că decizia de închidere a instituţiei este valabilă de vineri, 15 aprilie, dată de la care toţi cei 80 de angajaţi sunt puşi la dispoziţia Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova. Cei care vor dori să părăsească sistemul vor fi liberi să facă acest lucru. Cei care vor rămâne vor fi redistribuiţi la alte unităţi din judeţ, în limita locurilor disponibile. În cadrul unităţii, atmosfera este apăsătoare. Chiar dacă se vorbeşte de mai multă vreme despre desfiinţarea instituţiei, toată lumea spera că această măsură nu va fi, totuşi, pusă în practică, având în vedere măcar ceea ce simbolizează Unitatea de Jandarmi de la Câmpina pentru Revoluţia română. Dar ministrul Traian Igaş i-a lăsat pe jandarmii câmpineni să sărbătorească împlinirea a 55 de ani de la înfiinţarea unităţii şi apoi Ziua Jandarmeriei Române, pentru ca, la numai câteva zile, să trimită în teritoriu vestea cea proastă.
Aşadar, unitatea câmpineană îşi trăieşte ultimele zile. De săptămâna viitoare, aici vor mai rămâne, din informaţiile noastre, şapte ofiţeri şi trei subofiţeri care se vor ocupa de inventarierea bunurilor şi de semnarea contractului de predare-primire cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. Apoi se va pune lacătul. Şi încă un simbol al Câmpinei dispare.
Ministrul Traian Igaş, cel care a luat decizia finală, nu a explicat niciodată de ce s-ar impune o astfel de măsură extremă. Nici măcar nu a anunţat-o public. Aşa că, în lipsa unor explicaţii oficiale, putem specula şi ne putem gândi la posibile interese imobiliare legate de terenurile unităţii. Pentru că, acesta era al doilea zvon care circula de mai multă vreme în ceea ce priveşte Unitatea de Jandarmi din Câmpina.
UPDATE – Doar o minune ar mai putea salva unitatea câmpineană. O salvare… parţială, în sensul păstrării aici a unei singure catedre şi a 10-15 angajaţi. Este „modelul” pe care MAI a decis să-l aplice la Unitatea de Jandarmi din Câmpulung Muscel, unde vor rămâne 20 dintre cei peste 100 de angajaţi. Conducerea unităţii de la Câmpina face demersuri pentru ca instituţia să nu dispară definitiv şi să se păstreze măcar o catedră.
pe mine m-a inpresionat gramatical,titlul de pe zidul unitatii,CENTRU DE PERFECTIONAREA PREGATIRII……,la scoala ,am invatat despre , subiect subinteles
Care e cauza acestei decizii de ce se inchide unitatea de jandarmi cimpina?
Motivul inchiderii
Decizia a fost luata la nivelul MAI. S-a facut atunci o reorganizare a Jandarmeriei si s-a decis ca jandarmii de la Campina sa fie mutati la Ploiesti. Aici au ramas cateva persoane (jandarmi) care se ocupa de administrarea si paza spatiului. Nu stim ce interese au stat in spatele acestei decizii. Primaria Campina chiar a transmis mai multe solicitari la MAI pentru preluarea fostei unitati pentru a o transforma eventual intr-un centru pentru batrani. MAI refuza, insa, sa cedeze cladirea si terenurile de la Campina.