Administratie publica

HidroPrahova a stabilit lucrările din cota de dezvoltare, dar nu are, încă, toţi banii

CL CampinaConsiliul Local Câmpina a aprobat lista investiţiilor pe care HidroPrahova le va realiza în acest an din cota de dezvoltare. O listă care, iniţial, includea 15 lucrări, la care consilierii au mai adăugat trei. Cota de dezvoltare reprezintă 8% din tariful plătit de populaţie pentru apă şi canal, iar suma totală aferentă anului trecut se ridică la 520.000 lei. Bani pe care HidroPrahova nu-i are, după cum a recunoscut conducerea societăţii. Are doar 370.000 lei şi aşteaptă să mai încaseze din restanţe.  

„Câte lucrări veţi realiza?”
Ca de fiecare dată când se discută despre HidroPrahova, consilierii câmpineni au avut destule de reproşat acestei societăţi. „Aprobăm mai multe lucrări. Câte dintre ele le veţi realiza, că anul trecut nu le-aţi făcut pe toate de pe listă?!”; „Veniţi aici cu nişte sume pentru câte o lucrare, pe care nu ştim de unde le scoateţi, nu ştim dacă sunt reale sau nu!”; „Poate ar trebui să ne explicaţi în documentaţii şi de ce se impun unele lucrări, iar altele nu!”; „Aveţi banii din cota de dezvoltare, aveţi cu ce să realizaţi aceste lucrări?” – au fost câteva dintre întrebările ridicate de consilieri. Reprezentanţii HidroPrahova au răspuns pe rând: nu, nu s-au realizat toate lucrările stabilite pentru anul trecut, iar cea mai importantă lucrare restantă este reabilitarea conductei de apă de pe Strada Dimitrie Bolintineanu. Nici banii nu există în totalitate. „Acum, avem efectiv 370.000 lei din cota de dezvoltare aferentă anului trecut, dar pe parcursul acestui an mai colectăm şi acoperim diferenţa”, după cum a explicat Simona Neagu, directorul HidroPrahova Câmpina.  

Lista a fost completată cu încă trei investiţii
Lucrarea restantă de anul trecut nu se regăsea pe lista din acest an. „Eu ştiu că, dacă nu s-a realizat anul trecut o lucrare, o includem la investiţiile pentru anul următor, lucru pe care HidroPrahova văd că nu-l face. Şi pentru că nu aţi făcut această lucrare de pe Dimitrie Bolintineanu, noi nu putem reabilita strada, deşi arată jalnic. Dar nici nu putem interveni pentru ca, ulterior, HidroPrahova să o spargă din nou”, a spus primarul Horia Tiseanu. Iar Consiliul Local a aprobat completarea listei propuse de Hidro cu reabilitarea conductei de apă de pe Strada Bolintineanu. Celelalte două lucrări cu care a fost completată lista sunt – reabilitare reţea canal colector şi fosă septică la Căminul Energetic din Str. Lt. Col. Erou Oprescu Adrian (propunere a consilierului Gheorghe Sandu) şi reabilitare conductă alimentare cu apă Str. Constantin Istrati (propunere a consilierului Dragomir Enache).  

Lucrări stabilite în funcţie de firmele private din zonă?
Discuţiile între aleşii locali şi reprezentanţii HidroPrahova au scos la iveală şi alte nemulţumiri. „Sunt o serie de semne de întrebare faţă de activitatea HidroPrahova. De exemplu, din punctul meu de vedere, lucrarea de pe Strada Sălaj consider că este supraevaluată (186.500 lei). Am rezerve în legătură cu numărul de reparaţii care se spune că s-au făcut pe această stradă. Apoi, de ce trebuie înlocuită conducta de apă pe Strada I.L. Caragiale? Nu vreau să cred că astfel se rezolvă doar nişte probleme ale unor agenţi economici, fie că este vorba de Kaufland pe Strada Sălaj sau Mercantis pe Strada I.L. Caragiale!”, a afirmat primarul Tiseanu.
I-a răspuns tot Simona Neagu: „Pe Strada Sălaj avem nevoie de o sumă mai mare pentru că este o lucrare importantă. Conducta de apă pe care vrem s-o reabilităm este mare, iar intervenţia se va face pe aproape 600 de metri. Apoi trebuie refăcut în totalitate trotuarul. Iar pe Strada I.L. Caragiale trebuie să schimbăm conducta pentru că au loc avarii repetate şi mai bine o înlocuim decât să intervenim repetat la ea”.
Şi discuţiile au luat sfârşit. Probabil, vor fi redeschise anul viitor, prin primăvară, când HidroPrahova va veni cu lista de investiţii pentru 2012, din cota de dezvoltare.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *