Administratie publica

Locatarii blocului R10 cer mutarea staţiei de sub geamurile lor

Statie biserica lemn 2De o bună bucată de vreme, staţia de microbuze de vis-a-vis de Casa Tineretului a fost mutată pe Strada Orizontului, lângă Blocul R10, cel la parterul căruia funcţionează Casa Locală de Pensii. Locatarii de aici sunt nemulţumiţi de decizia Consiliului Local şi au înaintat administraţiei publice memorii prin care cer mutarea staţiei din motive de… gălăgie, parcarea blocată şi multă mizerie. În această seară, la şedinţa Consiliului Local, administratorul asociaţiei de locatari, Daniel Moise, a venit pentru a le explica aleşilor locali situaţia pe larg: „Când luaţi o hotărâre, ar fi bine să vă gândiţi dacă hotărârea dvs. va afecta sau nu pe cineva… Pentru că, iată, hotărârea cu mutarea staţiei afectează zeci de cetăţeni care locuiesc în această zonă. De dimineaţă şi până seara. Când pleacă de acasă, locatarii trebuie să treacă peste bagajele călătorilor din staţie. Când ajung în parcarea din spatele blocului se trezesc că nu-şi pot scoate maşinile deoarece sunt blocaţi de microbuzele staţionate. Nu mai vorbesc de gălăgie şi de mizeria pe care o lasă călătorii în urma lor, de la coji de seminţe la sticle şi hârtii. Vrem ca această staţie să fie desfiinţată!” 

Statie biserica lemn 1Consilierii nu-şi mai aminteau de ce au mutat staţiile
Hotărârea cu desfiinţarea staţiei de peste drum de Casa Tineretului şi mutarea ei lângă blocul R10 a fost luată în toamna lui 2008 şi a fost pusă în aplicare anul acesta. Consilierii locali au înţeles problema ridicată de administratorul blocului, dar nu mai ţineau minte motivele pentru care chiar ei eu decis mutarea staţiei. Până la urmă, şi-a amintit Monica Clinciu şi apoi toţi ceilalţi: „Era vorba despre faptul că microbuzele care veneau dinspre autogară şi de pe Strada Orizontului generau probleme în trafic la intrarea în bulevardul Bălcescu. Blocau celelalate maşini atunci când treceau spre staţie”. 

S-a luat decizia… analizării situaţiei
Reprezentantul locatarilor de la R10 nu a primit un răspuns concret din partea administraţiei locale. I s-a spus că situaţia va fi analizată şi se va lua o decizie, eventual printr-o altă hotărâre a Consiliului Local. Nu se ştie când…

3 Comments

 1. andrei says:

  le propun locatarilor sa-si faca un tratament daca sufera cu nervii……galagie….ce inseamana galagie?stiu ei daca depasesc nivelul admis de decibeli emisi?dar oare locatarii stiu ca FONDUL DE STRADA este mai mare decat limita legala admisa ? nu stiu, sunt sigur ca habar nu au!!mai bine sa de-a primaria in judecata pe motiv ca : zgomotul emis in timpul zilei , denumit in continuare FONDUL DE STRADA, este mai mare decat limita legala acceptata.Dragi campineni, cereti conducatorilor auto, sa conduca „mai incet”, aici nu ma refer la viteza, la zgomot :)lipsa de activitate,gandire ingusta,ca daca intreb 1000 de campineni ce inseamna FOND DE STRADA, nici 10 nu stiu sa-mi raspunda corect.afirmatii nefondate ( deoarece nu s-a facut un studiu ).Exista marea posibilitate, ca, daca se va face un studiu sonometric, sa nu se constate „galagie”, adica zgomotul sa fie in parametri normali,deoarece zgomotul,dragilor, NU poate fi interpretat cu simturi proprii,motivul fiind urmatorul : ceea ce unora li se pare „galagie”,altii il pot percepe ca pe un zgomot normal si acceptabil,iar altii, evident ca nu.Genul asta de dezbateri,mi se par dezbateri facute de oameni fara cunostinte,si mai am multe de zis, dar deja ma „intind” prea mult cu explicatiile.O sa va dau totusi niste exemple, ca sa inteleaga campinenii cum e cu zgomotul :
  un frigider emire: 50 db
  o masina de spalat emite: intre 50 -75 db
  un planset de copil : aporx 80 db
  o motocicleta: aprox 100 db
  un restaurant sau trafic greu : aprox 85 db
  liniste intr-o biblioteca : 40 db
  Deci,informati-va,studiati,evoluati,apoi discutati de GALAGIE.

 2. un cetatean says:

  Bai andrei, tu sigur esti un lingau de-al lui ave diana, implicit al lui papuc
  sunt curios cati decibeli emite creierul tau cand te fortezi sa judeci, daca
  erai atent la comentariu pe langa galagie, mai erau trecute si mizerie , disconfort si blocarea cailor de acces ale blocului si chiar a traficului cand se strang 4, 5 masini odata in asa zisa statie care mai este si la mai putin de 25 de metri de intersectie, dar tu ai retinut numai galagia.
  Probabil ca mizeria si restul nu te deranjeaza, esti in elementul tau.
  ave diana sa foloseasca autogara sau parcul propriu pt. plecari pe traseu, caci amandoua sunt foarte aproape.
  Daca esti atat de informat, studiat, evoluat cum zici, macar foloseste-ti asa zisa „inteligenta” la lucruri serioase, dar ma tem ca nu poti la cate cunostinte in materie( oare?, care? ) pretinzi ca ai.
  Ai grija cu decibelii ! Sa nu-ti dauneze grav sanatatii !

 3. atg267 says:

  pana la urma ambele societati isi fura caciula(ave diana,cord impex).dar ce beneficii ofera clientilor.asa angajati si patroni model ce au unde in tot judetu nu gasesti.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *