Social

Ministerul Educaţiei a cerut inspectoratelor şcolare să monteze camere de supraveghere la bacalaureat

Pentru eliminarea fraudei de la examenul de bacalaureat, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat că vor fi luate unele măsuri excepţionale. Printre acestea se numără montarea de camere de supraveghere în sălile în care se susţin probele bacalaureatului. Funeriu a cerut inspectoratelor şcolare din teritoriu să se ocupe de această problemă. De asemenea, este interzis accesul în sala de examen cu telefoane mobile sau orice altă aparatură, iar organizaţiile de părinţi şi cele neguvernamentale, acreditate pe lângă inspectoratele şcolare, vor avea acces la procedurile de desfăşurare a bacalaureatului. 
Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Ministerului Educaţiei, „în cazul în care un elev va fi prins copiind, el va fi dat afară din sală şi va primi interdicţia de mai da BAC-ul în următoarele două sesiuni”.
Reamintim că, înscrierile la sesiunea de vară a bacalaureatului, pentru elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a, se fac în această săptămână, iar examenul va începe pe 6 iunie cu probele orale la limba română şi limba maternă. În perioada 13-17 iunie are loc evaluarea competenţelor digitale, între 20 şi 23 iunie – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar pe 27 iunie încep probele scrise. Rezultatele vor fi afişate pe 3 iulie, în următoarea zi vor putea fi depuse contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi comunicate pe 8 iulie.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *