Nici denumirile străzilor din Câmpina nu se mai stabilesc la… Câmpina

Categorie: Administratie publica 27 mai 2011

Campina Nici denumirile străzilor din Câmpina nu se mai stabilesc la... CâmpinaSchimbarea denumirii unor străzi din municipiul Câmpina, mai exact din cartierele Hernea şi Voila, părea un proiect nevinovat, introdus în ultimul moment pe ordinea de zi a şedinţei de ieri a Consiliului Local. Numai că, primul semn de întrebare a venit chiar de la Marian Nistor, cel care a prezentat proiectul din partea Comisiei Urbanism: „În baza legii, administraţia câmpineană a făcut trei propuneri, din care una principală, dar Comisia de Atribuire de Denumiri din cadrul Prefecturii Prahova, comisie condusă de Florin Sicoe, a modificat foarte multe dintre aceste propuneri. Sincer, nu am înţeles argumentele care au stat la baza deciziei lor…. Astfel, spre exemplu, noi am propus ca una dintre străzile din cartierul Hernea să se numească Madrid, ei au aprobat… Chişinău, la o alta, noi am propus Atena, ei au aprobat Varşovia. În alt caz, noi Berlin, ei Bruxelles, iar în alt caz, noi Viena, ei Paris. Că recomandarea a fost să fie denumiri ale capitalelor ţărilor din Uniunea Europeană, e în regulă, dar de ce s-a modificat denumirea de Madrid în Chişinău? O fi ştiind ceva membrii acestei comisii?! De asemenea, în cartierul Voila, noi am propus pentru o stradă numele Pictor Margareta Barteş, un artist strâns legat de Câmpina, ei au modificat şi au pus Arhitect Toma Socolescu, care nu are nici o legătură cu Câmpina. Probabil, cel mai greu i-a fost acestei comisii să modifice denumirea Străzii Cireşului în… Coacăzelor”.

În faţa acestor argumente ale unuia dintre iniţiatori, consilierul Horaţiu Zăgan s-a revoltat: „Domne’, dar noi nu avem nici un cuvânt de spus? Haideţi să facem un exerciţiu şi toţi, PSD, PNL, PDL, să votăm aşa cum au fost propunerile noastre! Unele dintre modificările făcute la Ploieşti sunt pur şi simplu puerile şi fără nici o logică”. Şi s-a trecut la vot: 10 consilieri au fost „pentru”, 5 s-au abţinut (cei 4 ai PSD şi cel al PNL), astfel încât s-au aprobat denumirile propuse de comisia de la Ploieşti. Concluzia îi aparţine secretarului Paul Moldoveanu: „Asta este situaţia, nu avem ce face, pentru că legea prevede clar că autorităţile judeţene au acum ultimul cuvânt şi nu autorităţile locale”.

2 comentarii to “Nici denumirile străzilor din Câmpina nu se mai stabilesc la… Câmpina”


 1. misu spune:

  Doamna Bartes mi-a fost profesoara de desen era o femeie deosebita si o pictorita talentata merita aprecierea Campinenilor

  RăspundeRăspunde
 2. daniel gerous spune:

  http://arhitectura-romaneasca.blogspot.com/2009/06/toma-t-socolescu-pe-wikipedia.html

  aici se vede ca socolescu are legatura… liceul de baieţi cine l-a facut?

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF