Politica

PDL anunţă triumful de la Scorţeni

Rezultatele oficiale ale alegerilor locale parţiale din comuna Scorţeni nu au fost făcute publice, deocamdată. În schimb, prin intermediul unui comunicat de presă, PDL anunţă victoria candidatului său, Mihai Neacşu, cu 67,5% din totalul voturilor valabil exprimate. Prezenţa la urne a fost de 72%, pe listele electorale fiind înscrise 4.858 persoane cu drept de vot. Mihai Neacşu a obţinut aproximativ 2.200 de voturi, faţă de cele 1.000 ale principalului contracandidat, Iulian Barbu (USL). Candidatul independent Dorina Petcu nu a strâns decât 63 de voturi. 
Reamintim că postul de primar al comunei Scorţeni a devenit vacant după condamnarea la şase luni de închisoare cu suspendare a fostului primar, Gheorghe Bazga, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Scorţeni, un exerciţiu în perspectiva localelor din 2012?
Într-o perioadă în care tot mai mulţi români sunt nemulţumiţi de scăderea nivelului de trai şi critică actuala putere, iată că PDL câştigă, totuşi, alegeri după alegeri în localităţile unde se organizează scrutinuri parţiale. Pentru că, în ultimele două luni, astfel de alegeri au avut loc în şase localităţi din ţară, candidaţii PDL obţinând funcţia de primar în cinci localităţi. Şi nu oricum, ci la scor. Ce se întâmplă? „Oamenii au înţeles că le apărăm interesele, că PDL este partidul care luptă cu criza, că avem candidaţi de calitate!”, spun pedeliştii. „Mită electorală!”, susţine opoziţia şi pare a avea dreptate, având în vedere mobilizarea incredibilă a puterii. O mobilizare umană, dar mai ales financiară. La Scorţeni, PDL a împărţit de toate, mâncare, băutură, cadouri şi, se pare, chiar bani. Opoziţia a urlat, presa a filmat, instituţiile statului nu au reacţionat. Practic, la Scorţeni, puterea pare să fi făcut un exerciţiu în vederea alegerilor locale de anul viitor. Iar opoziţia cea (teoretic) unită a fost făcută praf.
Concluzia alegerilor de la Scorţeni îi aparţine preşedintelui PNL Câmpina, Virgil Guran: „Sunt mâhnit de cele întâmplate. S-a demonstrat că alegătorii au fost mai interesaţi de banii pe care i-au primit în ziua alegerilor, decât de viitorul lor”.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *