Administratie publica

Primăria Câmpina a obţinut certificarea ISO pentru calitate. Se va resimţi acest lucru în relaţia cu cetăţeanul?

Certificare ISOTeoretic, da. Pentru că obiectivul general al proiectului derulat de Primărie şi cofinanţat de Fondul Social European vizează tocmai îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei serviciilor oferite câmpinenilor. Practic, numai angajaţii Primăriei pot demonstra asta, în relaţia pe care o au cu cetăţenii, zi de zi.
Proiectul „Servicii de calitate pentru locuitorii municipiului Câmpina” a fost semnat în urmă cu exact un an. Astăzi, Primăria a primit certificarea ISO 9001 pentru calitate şi ISO 14001 pentru mediu. La acţiune au participat reprezentanţii administraţiei locale, Prefecturii Prahova, dar şi directorul societăţii de certificare SRAC, Daniel Lolea. Certificările sunt valabile 3 ani şi, la fiecare 11 luni, Primăria va avea un audit de supraveghere din partea firmei de certificare. Certificările ISO au fost obţinute cu câteva neconformităţi minore, după spusele lui Daniel Loclea, mai degrabă de natură tehnică şi birocratică, dar chiar şi aşa ele trebuie remediate până la primul audit.
Finanţarea pentru implementarea acestui proiect s-a ridicat la aproximativ 277.820 lei, cea mai mare parte a sumei provenind din fonduri europene destinate dezvoltării capacităţii administrative. De la bugetul de stat s-au alocat 36.116 lei, iar de la bugetul local – 5556,39 lei. Concret, proiectul a constat în instruirea a 30 de angajaţi ai Primăriei Câmpina în managementul calităţii, dezvoltare durabilă şi egalitate de şanse şi a altor 10 angajaţi în managementul protecţiei mediului.

2 Comments

  1. certificatu says:

    HAHAHA!

    O groaza de bani……..daca te gandesti ca ei (SRAC) au modele intregi pt documentatie atit pe 9001 cat si pe 14001.iti dai seama ce sume frumopase au luat de la fraieri……asta este…..

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *