Administratie publica

Primarii puterii se aleg cu lucrările, primarii opoziţiei rămân cu SF-urile

Drum ruralCu toate asigurările date de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, că banii pentru reabilitarea drumurilor nu vor fi împărţiţi pe criterii politice, situaţia este exact pe dos. Iar în Prahova acest lucru poate fi demonstrat foarte uşor. Prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), gestionat de ministerul Elenei Udrea, în judeţul nostru se vor executa lucrări (de 302,6 milioane lei fără TVA) în 45 de localităţi. 37 dintre acestea au primari PDL, trei localităţi au primari liberali, două localităţi – primari PSD, alte două – primari PNGCD şi o localitate are primar ţărănist. În total, vor fi modernizaţi 250 km de drumuri, din care peste 200 km pe raza localităţilor conduse de pedelişti. În aceste condiţii, promisiunea Elenei Udrea nu mai stă în picioare. Şi nici teoria lansată de ea şi potrivit căreia banii se dau în funcţie de proiectele depuse de administraţiile locale. Pentru că, cel puţin din Prahova spre minister, a „plouat” cu proiecte din partea primăriilor, indiferent de culoarea politică a primarilor. Sigur, practica stabilirii unor lucrări şi împărţirii banilor pe criterii politice nu este nouă. Aşa au făcut toate partidele care s-au perindat pe la putere. Unii mai subtil, alţii pe faţă…

Localităţi prahovene incluse în PNDI şi ai căror primari sunt din PDL (şi PNDC, pe hârtie): municipiile Ploieşti şi Câmpina, oraşele Azuga, Buşteni, Breaza, Comarnic, Băicoi şi Plopeni, comunele Brebu, Băneşti, Proviţa de Sus, Valea Doftanei, Secăria, Iordăcheanu, Măneciu, Filipeştii de Pădure, Drăgăneşti, Colceag, Cocorăştii Mislii, Cărbuneşti, Boldeşti Grădiştea, Apostolache, Tinosu, Râfov, Podenii Noi, Păcureţi, Bătrâni, Sângeru, Chiojdeanca, Puchenii Mari, Salcia, Vadu Săpat, Gorgota, Sălciile, Surani, Şoimari, Şirna.
Localităţi prahovene incluse în PNDI şi ai căror primari sunt din alte partide: Măgureni, Şirna şi Poienarii Burchii (PNL), Cornu şi Baba Ana (PSD), Filipeştii de Târg şi Poseşti (PNGCD), Târgşoru Vechi (PNŢCD).

Primarul din Poiana Câmpina, printre edilii nemulţumiţi de „împărţeala” ministerului
Edilii mai multor localităţi din judeţ sunt dezamăgiţi că lucrările propuse de ei nu se regăsesc pe lista aprobată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Este vorba, în general, despre primari ai opoziţiei, majoritatea din comune. Unii dintre ei s-au plâns autorităţilor judeţene de această situaţie, invocând în special faptul că, la lansare, PNDI a fost anunţat de Guvern ca un program destinat dezvoltării infrastructurii din mediul rural. Ulterior, Ministerul Dezvoltării a inclus în program şi localităţi urbane.
Primar Poiana Aurel DutaAurel Duţă (PSD), primarul comunei Poiana Câmpina: „Nici nu mă gândeam să nu ne fie aprobate şi nouă unele lucrări. Ne-am străduit şi am făcut studii de fezabilitate şi proiectele tehnice, aşa cum ne-a recomandat ministerul, pentru toate străzile nemodernizate din comună. Am pregătit toate documentaţiile necesare şi am trimis dosarele la minister. Eram convinşi că prin acest program de reabilitare a 10.000 km de drumuri judeţene şi locale vom obţine şi noi finanţare, fiind un program foarte amplu, cu mulţi bani. Sunt dezamăgit că Poiana Câmpina nu se află pe lista aprobată de Ministerul Dezvoltării. Din păcate, sunt alte criterii care contează atunci când se stabilesc beneficiarii unor lucrări. Criterii care nu au legătură cu problemele reale din teritoriu, cu nevoile oamenilor”.

Dacă doriţi să aflaţi lucrările care se vor executa în Prahova prin PNDI… http://www.campinaph.ro/2011/05/campina-a-prins-finantarea-de-primavara-pentru-modernizarea-bulevardelor-centrale-si-drumul-de-acces-in-dn1.html

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *