Social

Simpozion pe tema excursiilor, la Şcoala „Ion Câmpineanu”

Elevi Scoala CampineanuŞcoala „Ion Câmpineanu” s-a remarcat, în ultimii ani, prin organizarea unor simpozioane şi concursuri la nivel naţional. Ultimul eveniment de acest gen a avut loc vineri, când instituţia a găzduit prima ediţie a Simpozionului Naţional „Excursia – metodă interactivă de ancorare în realitate”. O iniţiativă a învăţătoarei Daniela Dinu, psiholog de profesie. La acţiune au participat 49 de elevi de la 24 de instituţii de învăţământ din 10 judeţe, numai din Prahova fiind prezenţi elevi de la 13 şcoli. Simpozion Scoala Campineanu
„Am observat în excursiile pe care le-am organizat cu elevii cât de mult înseamnă acestea pentru ei, cât de implicaţi devin în problemele ecologice, de exemplu, după o astfel de excursie şi cum li se schimbă percepţia asupra unor lucruri şi stări, ceea ce demonstrează că excursia nu este numai o modalitate de petrecere a timpului liber, dar şi o metodă interactivă de ancorare în realitate”, ne-a declarat Daniela Dinu.
Simpozionul a fost organizat în colaborare cu Primăria Câmpina, Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu” şi Muzeul Memorial „B.P. Hasdeu”. La deschiderea acţiunii au participat, pe lângă cadrele didactice de la Şcoala „Ion Câmpineanu” şi de la alte unităţi de învăţământ, primarul Horia Tiseanu, consilierul local Marian Dulă, reprezentanţii celor două muzee câmpinene şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *