Social

Spitalul Voila are, de astăzi, secţie de psihiatrie cronică

Sectie Voila 1La Spitalul de Psihiatrie Voila erau trataţi până acum doar bolnavii cu afecţiuni acute. Prin înfiinţarea acestei noi secţii, vor putea fi trataţi şi bolnavii cronici, adică acei pacienţi care necesită tratament pe o perioadă mai mare de 50 de zile. Noua secţie funcţionează într-un pavilion complet reamenajat şi modernizat exclusiv din fonduri proprii. „Am modificat structura unuia dintre pavilioanele destinate copiilor. L-am reabilitat şi amenajat cu fonduri din veniturile spitalului şi aici vor fi internaţi bolnavii cronici, cei care până acum nu aveau unde să se adreseze, nu exista o astfel de secţie… Această diversificare a serviciilor noastre, făcută cu acordul Ministerului Sănătăţii şi Consiliului Local Câmpina, a pornit de la necesitatea de a atrage noi venituri, în condiţiile în care, anul acesta, numărul de paturi ne-a fost redus de la 560 la 510. Mai puţine paturi înseamnă şi mai puţini bani, de aceea trebuia să găsim soluţii pentru creşterea veniturilor, a sumelor alocate de Casa de Sănătate”, ne-a declarat managerul Spitalului Voila, Gabriel Ţintărescu.
În acelaşi plan de diversificare a serviciilor se înscrie şi o altă măsură luată la Spitalul Voila – înfiinţarea  ambulatoriului de specialitate şi a liniei de gardă pentru psihiatrie copii, psihiatrie adulţi şi medicină internă. „Aceste cazuri le trimiteam la Spitalul Municipal, noi neavând ambulatoriu de specialitate. Acum nu mai e nevoie, avem şi ambulatoriu, dar şi line de gardă”, a mai spus Gabriel Ţintărescu. 

Astăzi, la deschiderea noii secţii, au participat, pe lângă conducere şi mai multe cadre medicale de la Spitalul Voila, primarul şi viceprimarul municipiului. După inaugurare, a avut loc şi o slujbă religioasă de pomenire a cadrelor medicale care au lucrat de-a lungul timpului la acest spital şi care nu se mai află printre noi.
Sectie Voila 2
Sectie Voila 3

3 Comments

 1. laur says:

  Dl Simion intra la „Care se mai afla printre noi?”nu am inteles ce s-a inaugurat -o noua sectie a Spitalului?cred ca nu deoarece Conducerea spitalului (adica Consiliul de Administratie )nu se vede sa fi participat;daca a participat Simion , cred ca s-a inaugurat Biserica.
  Cred ca dl Tintarescu nu a fost prea inspirat cu invitatii!

 2. cristian says:

  laur, bisericile nu se inaugureaza, asa pt cultura ta generala Inainte sa te apuci de scris, interesaeza-te, caci te faci de ras

 3. dnd says:

  hmmm sunt uimit ce am citit …am fost acolo in ani 2000-2004 eram copil pe aceea vreme ..mi sa zis ca am tulburari de comportament adica eram un copil fericit care mai facea nazbadi din cand in cand ca ori care alt copil.. de ex cand esti acolo internat in interiorul pavilionului se arata a 2 fata a acelui spital ..daca te vede ca te joci mai mult decat trebui daca vb unpic mai fulgar in gluma cu alt prieten ,iti face injectie iti da pastile de somn iti da o stare care nu poti face nimica ,deci concluzia este ca te duci un copil normal si cat timp stai acolo te zapaceste cu pastile.. daca intrebi ce pastile ti se dau ZICE CA ESTE VITAMINE..nu stiam ca vitaminele te tin drogat somnoros molesit etc..nurecomand nici-unui parinte ashi lasa copilul acolo CREDETIMA STIU CE ZIC..anturajul vagabonteala este la nivel mult mai mare decat pe strazi la pavilionul 4-6 .. 5 este pentru fete asta daca nu so fi schimbat de 10 ani incoa… Recent acu 2 ani in 2012 am fost acolo de curiozitate shi am vazut o asistenta care era si pe timpul cand eram eu internat , credetima ca imi venea sa ma duc la ia so iau numai in palme.,… fata ei imi aducea aminte de copilaria mea nefericita shi cum ne batjocorea trupurile cu medicamente si injecti..PRAFU SA SE ALEAGA DE SPITULUL VOILA LEMNE SHI PIETRE PE EI

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *