TCO face presiuni asupra Primăriei Câmpina să cumpere sau să închirieze locul de joacă pentru copii. Şi ameninţă cu instanţa…

Categorie: Administratie publica 27 mai 2011

parc TCO TCO face presiuni asupra Primăriei Câmpina să cumpere sau să închirieze locul de joacă pentru copii. Şi ameninţă cu instanţa...Prin intermediul administratorului judiciar, conducerea Turnătoriei Centrale Orion a trimis o nouă notificare (a cincea) Primăriei şi Consiliului Local Câmpina, cu privire la cumpărarea terenului de 2.467 mp din cartierul Turnătoriei, adică a locului de joacă amenajat de societate în parteneriat cu administraţia locală. Iar prin intermediul notificării, TCO pune condiţii: Primăria ori cumpără terenul cu 55 euro/mp (fără TVA), ori îl închiriază cu 2 euro/mp pe lună, ori îl evacuează. Adică, să ia de acolo leagănele şi băncile şi să le mute în altă parte. În caz contrar, Turnătoria dă în judecată administraţia locală.  

Negocieri inutile de câteva luni bune
Subiectul nu este tocmai nou. S-a discutat pentru prima dată, în Consiliul Local, în decembrie 2010. Atunci, TCO anunţa că a intrat în insolvenţă şi cerea 145.000 euro pentru terenul pe care a fost amenajat locul de joacă pentru copii. Adică, 59 euro/mp. În acel moment, Turnătoria avea o datorie la bugetul local de 250.000 lei, iar consilierii locali au propus o compensare, lucru cu care societatea nu a fost de acord. Primăria a comandat şi o evaluare a terenului, din care a rezultat un preţ de 30 euro/mp, neacceptat de TCO. Şi de atunci, au tot avut loc negocieri între cele două părţi, dar reprezentanţii Turnătoriei nu au cedat în nici un fel. Iar cei ai administraţiei locale spun că este inadmisibil ca o societate cu datorii mari la bugetul local şi pentru care s-au făcut numeroase înlesniri la plată să procedeze în acest fel. Consilierii locali consideră că preţul cerut de TCO este nejustificat de mare.

Turnătoria a calculat şi a rezultat o datorie de peste 85.000 euro a administraţiei locale
Ultima notificare a fost trimisă săptămâna trecută şi discutată în şedinţa de aseară a Consiliului Local. Consilierii au aflat, din nou, că TCO nu cedează în nici un fel. Mai mult, Turnătoria cere administraţiei locale 85.654 euro reprezentând contravaloarea unei chirii de 4 euro/mp/lună /stabilită unilateral), pentru perioada 15 octombrie 2010 (când a încetat contractul de asociere între cele două părţi) – 15 mai 2011. Asta în condiţiile în care nu există nici un fel de contract de închiriere. „Vă somăm ca în termen de trei zile de la primirea acestei notificări să achitaţi suma pe care ne-o datoraţi. Dacă nu vă veţi conforma, înţelegem să ne adresăm instanţelor competente pentru recuperarea debitului”, se arată în notificare. Şi se mai precizează că „în vederea concilierii potrivit Codului de Procedură Civilă, vă convocăm la sediul administratorului judiciar în data de 22 iunie 2011”. Adică, o ultimă discuţie înaintea procesului.

 La mâna TCO…
La finalul discuţiilor din şedinţa de aseară, Consiliul Local a decis să încerce o ultimă discuţie cu conducerea TCO. Dacă nu se va găsi nici acum înţelegere, cel mai probabil, terenul va fi evacut, iar locul de joacă va fi amenajat pe un spaţiu verde din spatele Grupului Şcolar Construcţii de Maşini. În nici un caz terenul Turnătoriei nu va fi cumpărat cu 55 euro/mp şi nici nu se va plăti chiria impusă de societate.
Primarul Horia Tiseanu: „Nu aş fi crezut niciodată că se va ajunge aici. Că o societate pe care noi am sprijinit-o de câte ori s-a putut, prin reeşalonarea datoriilor, să vină cu asemenea solicitări în forţă. Să stabilească preţuri de vânzare sau închiriere după bunul plac. Vor să ne dea în judecată pentru plata unei chirii de 4 euro/mp, pe care tot ei au stabilit-o. Apoi ne cer 2 euro/mp chirie, de acum înainte sau să plătim o sumă uriaşă pentru a deveni proprietarii terenului. Ştim cu toţii că piaţa imobiliară a căzut şi mi se pare curios ca TCO să ne ceară 55 euro/mp fără TVA în aceste condiţii. Este enorm. Le-am spus să vândă terenul şi noi vom discuta apoi cu noul proprietar, poate găsim mai multă înţelegere. Nu ştim dacă au sau nu un cumpărător, există posibilitatea să procedeze aşa pentru a face presiuni asupra noastră. Până la urmă, putem muta instalaţiile de joacă în altă parte şi să-i lăsăm cu terenul, să vedem ce vor face cu el. Dar este incredibil ce condiţii ne pun şi în ce mod!”

un comentariu to “TCO face presiuni asupra Primăriei Câmpina să cumpere sau să închirieze locul de joacă pentru copii. Şi ameninţă cu instanţa…”


 1. misu spune:

  Nu cedați domnule primar in 1970 acolo locuiau oameni au darâmat locuințele lor ,acel teren trebuie dat gratuit primariei

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF