Politica

„L-am susţinut pe Tiseanu, pot să cred în onestitatea lui, dar acceptă nişte jocuri periculoase”

Severin PSD 10Afirmaţia aparţine senatorului PSD George Severin, fost coleg de partid şi prieten vechi al primarului Horia Tiseanu. Vineri, într-o conferinţă de presă a USL, Severin l-a acuzat pe Tiseanu că acceptă în Câmpina tot mai mulţi romi din localităţile vecine. Şi asta, „în scopuri electorale”. Senatorul PSD susţine că a primit numeroase sesizări de la cetăţeni de pe Strada Cărămidari cu privire la problema romilor care vin în Câmpina şi se stabilesc ilegal aici, aşteptând, probabil, anul electoral 2012, când vor primi şi acte de identitate…

 „L-am susţinut pe Tiseanu, pot să cred în onestitatea lui, dar acceptă nişte jocuri periculoase, pe care eu nu aş putea să le accept. Este vorba de numărul tot mai mare de cetăţeni de etnie romă, care sunt toleraţi doar dintr-un interes pur electoral. Şi am să vă aduc în discuţie mai multe sesizări pe care le-am primit de la foarte mulţi cetăţeni de pe Strada Cărămidari, din cartierul Voila”, a declarat George Severin.
După cum reiese din sesizările primite de senatorul PSD şi citite în conferinţa de presă, pe Strada Cărămidari, fosta baracă de lemn a societăţii Apasco a fost vândută unor familii de romi. Pe lângă cele şase familii stabilite aici şi care însumează aproximativ 15 persoane, au venit şi alţi romi, aproape 50, majoritatea din Şotrile, care locuiesc fără forme legale. Cetăţenii din zonă spun că unii dintre romi creează o stare de teroare în rândul celorlalţi locuitori, dar şi în rândul celor de aceeaşi etnie cu ei.
„Cei care îndrăznesc să le atragă atenţia, sunt înjuraţi, ameninţaţi şi chiar agresaţi, iar după lăsarea întunericului strada devine exclusiv a celor care au ocupat abuziv zona. Este inadmisibil ceea ce se întâmplă pe această stradă, totul având un puternic iz electoral, aşa cum s-a mai întâmplat în Câmpina, când, într-un alt an electoral, s-au eliberat foarte multe acte de  identitate unor cetăţeni de etnie romă. Ceea ce se întâmplă pe Strada Cărămidari îmi pare că seamănă cu ceea ce se întâmplă în zona din apropierea Pieţei Centrale, unde a apărut o alee cu tarabe. Îl somez public pe primarul Tiseanu să ia măsurile legale care se impun, pentru că un oraş nu se guvernează numai cu asfaltări şi pentru asfaltatori!”, a spus senatorul Severin. Iar soluţia parlamentarului este următoarea: „Să se respecte legea! Angajaţii Poliţiei Locale să meargă pe acea stradă, să identifice persoanele care locuiesc acolo fără forme legale şi să ia măsurile legale care se impun”.

3 Comments

 1. ionel says:

  Pe cei de la Politia Locala de ce ii platim daca nu-si fac datoria?
  Probabil ca trebuie sa le spuna Tiseanu unde si ce sa controleze.
  Refuz sa cred ca Tiseanu este atat de josnic si pentru cateva voturi sa faca din Campina un oras al tiganilor .
  Oricum nu mai este Campina orasul intelectualilor select, acum ne guverneaza interlopii si ca maine si tiganii.

 2. mia says:

  @ionel: nu numai cei de la Politia Locala fac ce spune Tiseanu. Si reprezentanti ai altor institutii ale statului roman fac acelasi lucru.

  Domnule Tiseanu, poate va credeti un om puternic?! Nu sunteti, faceti doar abuz de fotoliul pe care-l ocupati! …. Josnici sunt cei care pleaca capul!

  Abia astept alegerile! Daca au mai ramas intelectuali in Campina … avem sanse la o viata civilizata!

 3. oana says:

  avem aici o razboinica care de abea astepta alegerile……si care spera ca au mai ramas „intelectulai” in Campina…..Draga doamna sau domnisoara……sunteti in Campina, nu uitati.Nu sunteti in Timisoara sau Bucuresti…..e totusi Campina, si nu are rost sa descriu

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *