Politica

„Selecţia de oferte e o mascaradă. Bazinul din Câmpina va fi preluat de o firmă din Piteşti, pe filiera PDL”

Ion DragomirPSD Câmpina a organizat astăzi o conferinţă de presă, în cadrul căreia s-a vorbit în special despre bazinul de înot şi interesele din spatele acestuia. Preşedintele PSD, viceprimarul Ion Dragomir, a explicat pe larg de ce a plecat, împreună cu colegii săi, de la şedinţa de ieri a Consiliului Local şi a subliniat că, în ceea ce priveşte administrarea bazinului de înot, totul este aranjat. „E o mascaradă cu selecţia de oferte, iar primarul Horia Tiseanu, deşi gândeşte ca mine, a fost obligat să accepte dorinţa altora din partidul pe care-l reprezintă… Bazinul e cu dedicaţie. Din informaţiile noastre, va fi preluat de o firmă din Piteşti, care administrează şi alte piscine sau bazine din ţară”, a declarat Ion Dragomir.  

Părăsirea sălii de şedinţă, un gest de protest
Viceprimarul a vorbit apoi despre momentul tensionat de la şedinţa extraordinară de ieri, când consilierii USL au părăsit sala. Dragomir a spus că a fost un gest de protest pentru că atât caietul de sarcini, cât şi regulamentul de funcţionare a bazinului au fost făcute pentru ca o anumită firmă să câştige nu numai selecţia de oferte, ci şi… foarte mulţi bani în perioada imediat următoare.
„Suntem de acord cu orice asociere, chiar şi atunci când la mijloc este patrimoniul municipiului, dar sunt foarte rigid atunci când implicăm şi financiar Consiliul Local, adică bugetul local. Este nedrept să plătim noi şi să câştige alţii”, a afirmat Ion Dragomir referindu-se la faptul că, iniţial, municipalitatea ar fi trebuit să suporte plata integrală a cheltuielilor cu utilităţile la bazinul de înot şi terenul de tenis.
În cadrul şedinţei CL, acest lucru a fost modificat şi s-a convenit ca plata utilităţilor să fie suportată de ambele părţi şi chiar să reprezinte criteriul cu cea mai mare pondere la selecţia de oferte. Adică, firma care suportă cel mai mare procent din costurile utilităţilor să aibă şi şansele cele mai mari de a câştiga contractul. Mai ales că, după cum reiese din studiul de oportunitate, „cheltuielile cu utilităţile s-ar ridica undeva la 47.000 lei pe lună, adică 470 milioane lei vechi, ceea ce este o sumă considerabilă”, după cum a precizat viceprimarul.  

„Temeiul legal se stabileşte la comandă”
Reprezentanţii PSD ar fi preferat o altă soluţie pentru administrarea bazinului de înot – înfiinţarea unei societăţi comerciale la care Consiliul Local să fie acţionar unic. „Dar nu s-a dorit acest lucru. S-a vrut cu orice preţ o asociere şi să se predea bazinul cuiva care să câştige din asta. Bun, eram dispuşi să acceptăm şi asocierea, dar nu în orice condiţii. Nu aşa, cu modificarea materialelor iniţiale, cu votul majorităţii simple, când legea cere votul a două treimi, cu aranjamente de culise. Cineva din afara Primăriei a dirijat lucrurile, a făcut în aşa fel încât caietul de sarcini şi regulamentul de funcţionare să aibă o anumită formă. Primarul Horia Tiseanu a făcut ceva împotriva voinţei lui şi sunt foarte convins că nu a avut nici o soluţie şi a trebuit să facă aşa cum i s-a spus”, a mai afirmat Ion Dragomir.
Pesediştii susţin că marea ilegalitate s-a făcut la modificarea materialelor aprobate de Consiliul Local. „Iniţial, se prevedea că regulamentul şi caietul de sarcini necesitau votul a două treimi din consilieri, iar la şedinţă aceste documente au apărut modificate şi au putut fi votate cu o majoritate simplă. Şi iată cum temeiul legal a ajuns să se stabilească la comandă!”, a declarat Dragomir. Acesta a dat ca exemple şi celelalte două asocieri ale municipalităţii – cu Miţu-Chiţu şi Ajax Team, unde s-a votat diferit. În primul caz – cu două treimi, în cel de-al doilea – cu majoritate simplă.

„Din acest moment îmi asum orice risc şi nu mai accept batjocura!”
Spre finalul conferinţei de presă de astăzi, Ion Dragomir a vorbit despre o anumită stare de tensiune din cadrul Primăriei Câmpina şi despre marginalizarea sa de către primar. Un subiect pe care nu l-a mai deschis de foarte multă vreme şi nu pare a fi o simplă întâmplare că l-a abordat tocmai acum.
„Am fost acuzaţi că am intrat în campanie electorală. Nu, nu e vorba de aşa ceva. În campanie electorală a intrat actuala putere. În ultima perioadă, la nivelul Primăriei Câmpina nu se mai dialoghează, nu se colaborează, deciziile se iau pe ascuns. Modul de lucru este groaznic. Nu mi se pare normal, ca să vă dau un exemplu, ca la marşul de Ziua Mediului să fiu invitat de consiliera primarului printr-un SMS. Marginalizarea mă afectează din punct de vedere moral. Suporţi orice până la un moment dat, dar apoi trebuie să răbufneşti. S-au acumulat multe şi din acest moment îmi asum orice risc şi nu mai accept batjocura”, a mai spus viceprimarul. Întrebat dacă „momentul răbufnirii” are vreo legătură cu anul preelectoral 2011 şi cu o posibilă candidatură la Primărie în 2012, Ion Dragomir a negat…

2 Comments

 1. Marcel says:

  D*le Dragomir voi pesedistii sunteti ultimii oameni care ar trebui sa deschideti gura. Astia care sunt acum la putere fac exact ce faceati si voi sau ati uitat ca nu misca nimeni nimic faca acordul vostru cand erati la putere? Uitati*va cine castiga licitatiile de la consiliul judetean care e condus de Cosma al vostru. Nu tin nici cu unii nici cu altii ca sunteti toti la fel. Cum iesiti acum cu declaratii ca astea cand trei ani nu v*a auzit nimeni zicand ceva??? Candidati la primarie sau pregatiti terenul ptr cineva???

 2. Dragos says:

  Pentru domnul viceprimar:
  1.daca aveati atatea informatii de ce nu ati stat in sala la sedinta sa le aruncati in fata pedelistilor toate porcariile, sa ne reprezentati pe noi, campinenii, sa fiti avocatii nostri si apoi sa faceti o conferinta de presa in care sa spuneti cum v-ati batut pentu noi?
  2.daca proiectele au fost votate ilegal, le-ati actionat in instanta de contencios? mergeti mai departe cu plangerile, anuntati prefectura, faceti ceva? sau gata, iesiti la presa si atacati apoi inchideti subiectul?
  3.pana acum v-a convenit marginalizarea de care ziceti, ca e bine sa stai in umbra si sa aduni informatii, de ce tocmai acum ati rabufnit dupa ce atata amar de vreme ati lasat pedelistii sa fca ce vor? nu aveti majoritate, dar nici reactii nu ai avut!
  4.cine e de vina ca PSD a iesit in 2008 cu Bercaroiu candidat? cine e de vina ca Tiseanu a castigat si pe mana voastra? cine e de vina ca populatia nici nu mai sie daca in Campina mai exista PSD??????

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *