Administratie publica

Campusul Energetic va intra în conservare…

Campus Energetic 1În anul 2007, Guvernul demara un program generos de realizare a unor campusuri şcolare în mai multe judeţe din ţară, fondurile fiind asigurate de  Banca Mondială. În Prahova, în acelaşi an, s-a început construcţia a patru astfel de campusuri şcolare: la Şcoala „Elena Doamna” din Ploieşti, Liceul din Vălenii de Munte, Liceul din Mizil şi Grupul Şcolar Energetic din Câmpina. Şantierele s-au deschis şi s-a tot lucrat până prin 2009, când totul a stagnat. Motivul – nu se mai asigură finanţare de la nivel central, din programul Băncii Mondiale. 
La Câmpina, campusul şcolar de la Grupul Energetic este realizat de societatea locală EdilConst. Lucrările ar fi trebuit finalizate în decembrie 2010, dar sunt departe de a fi gata. Se mai lucrează, totuşi, la al doilea corp de clădire, apoi investiţia va intra în conservare. 

Campus Energetic 2
„De mai bine de doi ani nu se mai asigură finanţare de la Banca Mondială, aşa cum era prevăzut iniţial. Noi am lucrat întotdeauna în avans, astfel încât avem încă destul de multe lucrări care nu au fost achitate şi aşteptăm să vedem ce se va întâmpla, aşteptăm să se ia o decizie la nivel central. Momentan, am găsit înţelegere la nivel local, iar de la bugetul municipiului au mai fost repartizate diverse sume de bani pentru acest proiect. Din păcate, bugetul local nu-şi permite să susţină o lucrare de peste 4 milioane euro. Au fost realizate lucrări undeva la 20% din acest proiect şi, din păcate, în nici un caz nu se va putea încheia lucrarea în acest an. Poate la anul… Până atunci, pe banii care mai sunt alocaţi de la bugetul local, vom ridica stâlpii de susţinere pentru al doilea corp de clădire, după care vom trece la conservarea lucrării până la găsirea unei soluţii”, ne-a declarat directorul comercial al societăţii EdilConst, Cristian Neagu.

2 Comments

  1. dqdqdq says:

    ah ce frumos. vom mai avea un turn „eric” in Campina !

  2. Horia Tiseanu says:

    Asa cum a spus dl. Cristian Neagu se lucreaza la cladirile campusului, asa cum se poate vedea si pe teren. In acest an Consiliul Local a asigurat o suma de 300.000 lei cu care s-au achitat toate facturile restante la inceputul anului. Sper ca vom mai gasi inca o suma de bani pentru achitarea lucrarilor care se executa acum, tot din bugetul local. Apoi voi incerca sa mai aduc ceva sume de bani din partea guvernului.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *