Administratie publica

Comercianţii ambulanţi au aleea lor… ultracentrală. Şi-i mulţumesc lui Florin Anghel pentru tarabe

Comercianti piata 1De câteva zile, comercianţii ambulanţi din zona Pieţei Centrale nu mai blochează trotuarele. Au acum… aleea lor. Şi tarabele lor, pentru care, deocamdată, nu plătesc nimic. Luni la rând, autorităţile locale nu au găsit o soluţie pentru îndepărtarea acestor comercianţi de pe trotuare, nu au găsit un loc unde ei să-şi poată vinde produsele fără să mai blocheze accesul trecătorilor, fără să mai lase în urmă mizerie, fără să mai deranjeze pe nimeni. În ultimele săptămâni, Poliţia Locală i-a tot… împrăştiat, dar pentru scurt timp. Ei bine, s-a găsit soluţia. Comercianţii (neautorizaţi, dar căutaţi de clienţi) pot fi găsiţi aproape zi de zi în faţa Complexului Mercantis, lângă Carrefour Express. Acolo, le-au fost instalate tarabe aduse, nu din Piaţa Centrală, ci din Piaţa Fibec. Pentru că, „dacă nu era domnu’ Anghel să ne ajute, trebuia să ne ferim mereu de poliţie”.  

Comercianti piata 2Povestea e simplă. Câmpinenii se tot plângeau la Poliţia Locală şi Primărie de problema… ţiganilor din piaţă. Poliţia Locală i-a tot alergat, apoi, pentru că „împrăştierea” nu era decât o soluţie temporară, s-a propus mutarea lor pe platoul de lângă Piaţa Centrală. Comercianţilor nu le-a convenit, că erau prea la dos. Şi nici nu încăpeau, că acolo sunt şi alţii. Şi s-au plâns la deputatul Florin Anghel de această situaţie. Anghel n-a rămas indiferent la problema oamenilor, că doar sunt alegători din Şotrile, iar această comună face parte din colegiul lui. S-a dus la Primărie, a participat la o şedinţă, şi-a impus punctul de vedere şi a rezolvat rapid problema. I-a mutat unde au vrut. Ba mai mult, le-a adus şi tarabe, ca să nu mai ţină vreo târnă, găleată sau coş direct pe trotuar. Şi astfel, la Câmpina, a apărut o nouă alee comercială, în centrul localităţii. Romii au promis că acolo rămân şi s-au ţinut de cuvânt. Nu-i mai vedem prin toată zona, ci doar pe aleea cu pricina. Iar dacă stai de vorbă cu ei, îţi dai seama că sunt oameni amărâţi, dar şi şmecheri. Şi nu se feresc să-i mulţumească lui Florin Anghel că i-a ajutat. Acum, nu plătesc nimic pentru tarabele instalate pe domeniul public. Depinde de Primărie ce se va întâmpla în viitorul apropiat. Probabil că vor trebui să achite o taxă, nu prea mare, pentru a intra într-o anumită legalitate.

Problema s-a rezolvat pentru unii. Ca imagine, însă, pentru Câmpina nu dă prea bine şi poate că soluţia cu platoul de lângă piaţă era mai bună. Că şi acolo e vad…

7 Comments

 1. Georgica says:

  Aceeasi marie cu alta palarie,inca odata autoritatile din acest oras se intrec in ideei geniale si sclipitoare.
  Adica dom Anghel a impuscat 2 iepuri dintr-o data- a scapat de tarabele vechi si s-a pus bine si cu acesti ,,comercianti,, pardon alegatori.
  La capitolul taxe si impozite cetatenii urbei sunt consternati ca de fiecare data de ideiile edilului, bravos dom Primar, i-ai adus in buricul targului si pe deasupra nu platesc nici locul de campare, platim noi 20% taxe si impozite.
  Mai fac o paranteza si dupa aceea fug – ma uit pe zi ce trece cum se deterioreaza orasul acesta si sa dam ceva exemple asa mai acatarii.
  – asfaltarile se fac doar asa de ochii lumii si in anumite zone ale orasului si ce este mai grav ca se incep si nu se termina (ex. strada de la Tribunal spre PennyMarket , cartier Milcov etc)
  – nesiguranta cetateanului in acest oras, neimplicarea Politiei comunitare pardon ,Locale in prevenirea scandalurilor ,cersatoriei,taximetrie clandestina ,deranjarea ordinei publice etc.etc.etc
  – acestia cum de altfel au observat toti campinenii se ocupa mai nou de distribuire ziare ,adica sunt postasii primariei dar pe banii nostrii
  Problemele in oraselulu nostru au devenit asa de grave si foarte multe incat nu are rost sa le insir eu aici.
  Daca am suparat pe cineva cu parerile si constatarile mele imi cer scuze dar acest site este liber pentru a ne spune pasurile.

 2. Margot says:

  Problema cu tiganii e mai grava decat pare; sunt multi si voteaza, de aia li s-a dat nas din toate partile de politicieni; de aia li s-au dat buletine, nu ca murea cineva de grija lor, e o masa de manevra. Eu consider ca e INADMISIBIL sa-i pui in centrul centrului. Daca tot trebuia sa li se gaseasca un loc, trebuiau dusi in spatele pietei, undeva. Ca daca vreau ghebe sau sunatoare stiu unde sa-i gasesc.

 3. Doru Pop says:

  stie cineva cite hirtii iti trebuie sa scoti o adeverinta de producator, citi bani dai si citi draci iti faci pina obtii un loc sa vinzi marfa??? asta e discriminare, sint discriminati romanii si favorizati tiganii. tara de rahat!!!

 4. Adina says:

  Verifica cineva produsele acestor „comercianti”. Rapunde cineva in caz de…Doamne fereste!!!!!

 5. gogu says:

  adevarul e ca anghel are fata de tarabagiu …..

 6. Tiberiu S. says:

  Anghel stie ce vrea, e om de actiune, nu sta el la discutii prea multe ca sa-si atinga scopurile. Sa recunoastem, ce e al lui e al lui. Nu se baga el la discursuri politice, la emisiuni televizate, la alte chestii de-astea, el e in spate, trage sfori si pare mult mai eficient asa. Parerea mea e ca poate fi oricand cel mai tare adversar pentru orice om politic. Stie ce vrea si are cu ce, autoritate, putere si relatii.

 7. misu says:

  Mai bine acolo decat la toate colțurile, pentru unii orice se face in acest oras nu este bine.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *