Administratie publica

Consilierii PSD şi PNL au părăsit sala, iar cei ai PDL au aprobat toate proiectele privind bazinul de înot

Sedinta CLŞedinţa extraordinară, din această seară, a Consiliului Local Câmpina a debutat furtunos. Pe ordinea de zi figurau patru proiecte referitoare la administrarea şi funcţionarea bazinului de înot didactic, proiecte destul de delicate şi care, pe alocuri, ridicau unele semne de întrebare. Viceprimarul Ion Dragomir (PSD) a cerut ca, în conformitate cu Legea 215 a administraţiei publice locale, proiectele să necesite pentru aprobare două treimi din voturile consilierilor. Puterea s-a opus, invocând aceeaşi Lege 215, care, după cum a precizat şi secretarul Paul Moldoveanu, permite aprobarea proiectelor cu o majoritate simplă. 

Ion DragomirO lege şi două interpretări
Pentru ca lucrurile să fie clare de la început, menţionăm cele două prevederi din Legea 215, de la care a pornit discuţia.
Art. 45 al. 2 – Se adoptă cu votul majorităţii consilierilor locali în funcţie următoarele hotărâri ale consiliului local… f) hotărârile privind asocierea sau cooperarea cu alte autorităţi publice, cu persoane juridice române sau străine.
Art. 45 al. 3 – Hotărârile privind patrimoniul se adoptă cu votul a două treimi din numărul total al consilierilor locali în funcţie.
Primarul Horia Tiseanu şi consilierii PDL, susţinuţi de juriştii Primăriei şi Consiliului Local, au invocat alineatul al doilea, în timp ce viceprimarul Ion Dragomir a susţinut că în cazul bazinului trebuie aplicat alineatul 3.
„Este nevoie de votul a două treimi dintre consilierii în funcţie, fiind vorba despre patrimoniul localităţii. Vreau să fiu foarte clar, nu ne opunem proiectelor, dar vrem nişte îmbunătăţiri legate mai ales de sumele care vor fi cheltuite de la bugetul local în cadrul acestei asocieri cu o firmă privată pentru administrarea bazinului”, a afirmat Ion Dragomir.
Nu i s-a dat dreptate, motiv pentru care a părăsit sala împreună cu colegii săi de partid Mihaela Neagu Petrovici şi Horaţiu Zăgan. Al patrulea reprezentant al PSD, Gheorghe Tudor, nici nu a venit la şedinţă. „Pentru că opinia noastră nu contează, nu vreau să fac parte din comisia pentru selecţia de oferte şi mă retrag de la şedinţă împreună cu colegii mei. Îmi pare rău că nu lucrăm în echipă. Nu pot accepta faptul că, pentru proiecte de o asemenea importanţă, nu s-au găsit două minute să stăm de vorbă şi să ne punem de comun acord asupra unor aspecte importante. În aceste condiţii nu putem să participăm la şedinţă. Faceţi cu bazinul exact aşa cum aţi făcut şi cu tarabele pe care le-aţi pus în faţă la Mercantis!”, a mai spus viceprimarul înainte de a pleca de la şedinţă.  

Enache DragomirMoment jenant pentru consilierul liberal
După plecarea pesediştilor, şedinţa şi-a continuat cursul relativ normal. Cam 7-10 minute. Apoi, spre surprinderea tuturor, singurul consilier liberal din CL Câmpina, Enache Dragomir, şi-a strâns lucrurile şi a părăsit sala, cumva supărat pentru situaţia în care a fost pus. Cineva, probabil, şi-a amintit că există USL şi la Câmpina şi l-a sunat pe consilierul PNL pentru a-i cere să-şi urmeze colegii din PSD. Ceea ce a şi făcut. Dar momentul respectiv a dat prost măcar ca imagine. Dacă plecau toţi odată, parcă era altceva… 

Tiseanu zice că sunt proiectele Primăriei, nu ale PDL
Este pentru prima dată în acest mandat când o şedinţă a Consiliului Local Câmpina are loc fără opoziţie. În sală au rămas 10 consilieri de la PDL, Luminiţa Dumitrescu de la PIN şi „independentul” Elvis Arghir. Şedinţă statutară, dar cam încordată, chiar şi în aceste condiţii.
„Îmi pare rău pentru decizia domnului viceprimar şi a colegilor săi. Cred că este un gest regretabil şi mai cred că domnii consilieri care au părăsit sala au făcut o greşeală gravă uitând de prezumţia de nevinovăţie. Indirect, ne acuză de nişte lucruri. Iar eu vreau să spun tuturor că aceste proiecte referitoare la bazin nu sunt ale vreunui partid, ci ale Primăriei Câmpina din conducerea căreia face parte şi dl. viceprimar. Ni se pune în cârcă faptul că vrem să dăm bazinul în administrare unei anumite firme, cu dedicaţie, ceea ce nu este adevărat. Au fost asocieri directe cu Miţu-Chiţu, pentru spaţiul de joacă şi cu Ajax Team, pentru terenul de mini-fotbal, când am votat cu toţii, fără să ţinem cont că e vorba de oameni de la un anumit partid. Acum, avem o asociere prin selecţie de oferte, la care poate veni orice societate interesată. Încă din aprilie, v-am rugat pe toţi consilierii să veniţi cu soluţii pentru administrarea bazinului şi nu a venit nimeni, din păcate. Ar fi multe de spus, dar insist că nu e vorba de nici un interes de de grup sau partid la mijloc. Cât despre Legea 215, se prevede clar că astfel de proiecte pot fi aprobate cu majoritatea simplă”, a declarat primarul Horia Tiseanu.
Şi toate proiectele au fost aprobate cu 11 voturi pentru şi o abţinere (Luminiţa Dumitrescu).

8 Comments

 1. andrei says:

  dl primar tiseanu!!!sa va fie rusine ca mintiti cu nerusinare!!!STITI FOARTE CLAR CA A VENIT O SOCIETATE DIN CAMPINA LA DVS SI V-A PROPUS UN PROIECT SI I-ATI REFUZAT!!!SOCIETATEA ARE DEJA IN ADMINIUSTRARE UN STRAND PRIVAT IN CAMPINA!!nu ma faceti sa dau nume, ca stiti la cine ma refer!Dragi Campineni, sa aflati si dvs ca exista in DE MULT o societate pe baza de actiuni din Campina, CARE ARE DEJA UN STRAND, si experienta, si din start a-ti AVUT O ATITUDINE NEGATIVISTA FATA DE ACEA SOCIETATE!Din motive stiute de dvs, pt ca planificati sa predati bazinul de inot CUI VRETI DVS!!Si la cine aveti interes! SA VA FIE RUSINE CA FALIMENTATI CAMPINA SI INVRAJBITI SOCIETATILE INTRE ELE!

 2. Tudor says:

  Andrei, cam multa inversunare din partea ta si niste naivitate. Poate nu stii ca societatea de care vorbesti are o gramada de bube-n cap, ca sa nu dau nume, vorba ta. Si chiar daca nu avea, firma care va administra bazinul nu va fi decisa de Tiseanu. Eu cred ca aici va fi o lupta intre cei doi oameni de afaceri importati ai Cimpinei. Fiecare va vrea sa/si bage favoritii. Tiseanu si Consiliul Local sint doar o fatada. Astept cu maaaare interes sa vad cine va cistiga selectia de oferte. Atunci lucrurile vor fi clare si vom sti cine p cine a invins. Eu as paria pe Anghel.

 3. Eugen says:

  daca asa va merge USL si la alegeri, trai neneaca pe PDL! cine l-o fi sunat pe liberal? Guran ori Dragomir? ori Severin pacificatorul? in mod normal, Enache trebuia sa se ridice sa plece cu pesedstii odata daca uniunea lor merge, dar poate nici n-au vorbit inainte ceea ce nu m-ar mira deloc!

 4. Doina Stancu says:

  PSD trebuia sa ramana in sala si sa spuna cu subiect si predicat ce are de spus, nu printre randuri. Sigur sunt interese in jurul acestui bazin, ar fi fost interese indiferent cine era la putere, ca asa se practica la noi de 20 de ani incoace. Sa n-o mai faca nimeni pe fata mare ca toti acesti oameni politici sunt la fel. In spatele la fiecare e cineva, mereu trage cineva de sfori, orice lucru bun ascunde si o mizerie. Astia sunt in realitate cei care ne conduc dar macar sa nu mai pozeze nimeni in ingeri ca nu suntem prostii lor.

 5. Horia Tiseanu says:

  Andrei de ce nu ai curajul sa-ti declini identitatea? Si de ce nu spui cine a venit la mine si mi-a prous un proiect? E bine sa faci asta pentru a afla campinenii despre ce afacere este vorba si ce societate doreste sa o sustina. Sunt deschis pentru a da orice informatie. Si mai e ceva: de ce nu intentioneaza firma pe care o reprezinti sa vina la licitatie? Pentru ca rezultatele vor fi facute publice. Si poate participa orice societate din tara si strainatate care indeplineste conditiile votate de consiliul local, conditii de bun simt. Sau chiar te simti cu musca pe caciula?

 6. Dico Emil says:

  Doamna Doina, chiar daca mergeti in orice alta tara Europeana, indiferent de cata ordine e sau avansata cultura, interesele sunt interese si nimeni nu face nimic gratuit. Luati Germania, Austria, ce doriti dvs. Mereu nu este important sa scoti ochii ca puterea serveste anumite firme. Cetatenii stiu asta, altfel nu ar mai exista partide. Sunteti in capitalism. Ma rog, unul destul de prost administrat in cazul Romaniei.

  Insa in strainatate firmele care beneficiaza de proiecte mari fac tot posibilul ca serviciile oferite sa fie cele scrise in contract si cele pe care le-au oferit. Pentru ca in comparatie cu tara noastra, exista responsabilitate si penalitati, exista management. O firma care isi face o imagine in strainatate mai ales la nivel national, nu se risca sa dea tunuri. Daca ati sti ca exista oameni in primariile din strainatate care tocmai asta fac, cauta nod in papura si asteapta cea mai mica incalcare de contract pentru reziliere… Dar asta face ca sistemul sa functioneze, iar firma care a castigat un contract si a investit in el sa aiba mare grija sa nu piarda si sa plateasca penalitatile.

  Sa nu intelegeti acum ca prin mesajul meu tin cu PSD sau PNL sau PDL etc, sunt apolitic. Spun doar cum este mediul normal intr-o tara europeana si ce lipseste in politica noastra: responsabilitatea, atat pentru cel care tine cascavalul cat si pentru cel care da cu piatra.

  Ca cetatean, as prefera ca in loc ca partidele sa se bata intre ele, sa construiasca si sa arate ca unul poate construi mai bine decat celalalt. Altfel pierdem timp si bani pentru razboaie pe tema cine are dreptate si ne intrebam de ce nu se mai duce lumea la vot, ca doar cutarescu a avut dreptate… Problema este ca oamenii politici nu stiu ca cetateanul care munceste nu are timp sa urmareasca bataliile politice, discursurile si cine are si n-are dreptate. Cetateanul simte doar ca ii este bine sau nu.

 7. Marcel says:

  La Mitu Chitu ati dat un teren napadit de buruieni si gunoaie iar firma care l*a concesionat a bagat bani multi in el. La Ajax Team ati dat un miniteren pentru fotbal ca nu a fost Casa Tineretului in stare sa*l amenajeze. Bazinul e altceva cu totul altceva. Sunt fff curios ce incasari va avea firma care va castiga licitaia dar sunt curios si cu ce procente din cheltuieli si profit va castiga. E un test pentru primarie si ma tem ca*l va pica. Orice firma ar veni va dori sa faca profit ceea ce e normal dar sa vedem cu ce vine firma castigatoare, cu ce angajati si cu ce resurse.

 8. Liviu says:

  Mai oameni buni, USL nu exista la Campina din pacate. e doar de fatada. Voi va imaginati ce ar insemna sa faca PSD si PNL lista comuna pentru consiliul local? Cred ca se lasa cu bataie la ce orgolii au toti. Daca nu ar fi atatea probleme in jur ar fi chiar amuzant sa-i vezi cum se dau toti rotunzi si de fapt sunt toti la fel, manati doar de interesele lor, ca si pedeleul. Cand o incepe Anghel sa puna pe hartie candidatii atunci sa vedeti distractie la maxim.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *