Administratie publica

Dacă vă plătiţi impozitele cu cardul, comisionul bancar va fi achitat de la bugetul local

La Direcţia Economică din cadrul Primăriei Câmpina vor fi montate două POS-uri pentru toţi cei care doresc să-şi achite taxele şi impozitele locale cu cardul. Şi se pare că sunt tot mai mulţi cei care vor acest lucru, după cum spun reprezentanţii Direcţiei Economice. La efectuarea tranzacţiei, comisionul bancar poate fi suportat de contribuabil sau de bugetul local. În şedinţa de mâine, consilierii câmpineni vor aproba a doua variantă. Şi asta din două motive: numărul ridicat de solicitări venite de la populaţie şi încurajarea cât mai multor contribuabili să-şi achite dările prin intermediul cardului bancar. 
Plata prin card la ghişeele Direcţiei Economice va constitui un prim pas în implementarea Sistemului Naţional Electronic de Plată (SNEP). Pentru instalarea POS-urilor, Direcţia Economică a solicitat oferte de la şase bănci, iar ulterior a fost aleasă BRD. Este banca cu care administraţia locală lucrează de mai multă vreme, prin această instituţie derulându-se  unul dintre creditele municipalităţii. În plus, BRD a oferit o valoare mică a comisionul perceput: 0,6% pentru carduri proprii şi 1,2% pentru alte tipuri de carduri.
În raportul de specialitate anexat proiectului de hotărâre care va fi aprobat mâine de Consiliul Local nu apare, însă, o estimare a acestei cheltuieli bugetare, adică nu ştim cât va trebui să se aloce anual de la bugetul local pentru achitarea comisionului bancar.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *