Drumul care leagă Prahova de Dâmboviţa, prin Proviţa de Sus şi Vişineşti, este gata

Categorie: Administratie publica 8 iunie 2011

Drum Visinesti 2 Drumul care leagă Prahova de Dâmboviţa, prin Proviţa de Sus şi Vişineşti, este gataPrimele demersuri pentru realizarea unui drum de legătură între judeţele Prahova şi Dâmboviţa, pe la Proviţa de Sus – Vişineşti, au fost făcute în 2004. Acum, după aproape şapte ani, drumul este gata şi se merge pe el ca-n palmă. „De ani de zile îmi doresc acest drum şi iată că am reuşit să-l facem. Nu a fost o investiţie simplă, pentru că, pe lângă realizarea drumului propriu-zis, a trebuit să mai construim un pod, să consolidăm întreaga zonă astfel încât să nu mai avem probleme cu alunecările de teren şi să asfaltăm satul Plai”, ne-a declarat primarul comunei Proviţa de Sus, Elena Cosmoiu. 
Întreaga investiţie a ajuns undeva la 5 milioane de lei, bani care alocaţi eşalonat din fonduri guvernamentale. „Acum, că am rezolvat problema legată de infrastructură, putem începe proiectul nostru de dezvoltare a unei zone turistice printr-un parteneriat public-privat. Este un proiect mai important decât pare la prima vedere. Crearea unei zone turistice înseamnă locuri de muncă, fonduri suplimentare la bugetul local, dezvoltare pe toate planurile. Este şansa noastră de a Drum Visinesti 1 Drumul care leagă Prahova de Dâmboviţa, prin Proviţa de Sus şi Vişineşti, este gatane autofinanţa şi a proviţenilor de a avea surse de venituri”, a mai afirmat primarul Elena Cosmoiu.
Proiectul pentru viitoarea investiţie va fi realizat de o firmă de consultanţă din Madrid (Spania). Această firmă a intrat de curând pe piaţa românească şi realizează proiecte cu finanţare europeană. „Spaniolii au fost interesaţi şi de zona noastră. Ei sunt acreditaţi la Comisia Europeană şi aşa îşi iau şi banii, direct de la Bruxelles, la finalizarea proiectului şi după aprobarea finanţării europene”, a precizat Elena Cosmoiu.

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF