Administratie publica

HidroPrahova a semnat contractul pentru asistenţa tehnică la investiţiile cu finanţare europeană

Conducerea HidroPrahova a semnat, la sfârşitul săptămânii trecute, primul contract din seria celor care vizează investiţii în cadrul programului cu finanţare europeană „Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare”. Potrivit datelor furnizate de Consiliul Judeţean Prahova, acest prim contract se referă la asistenţa tehnică pentru managementul proiectului, proiectare şi supervizare a lucrărilor. Mai exact, este vorba despre asigurarea asistenţei tehnice pe toată perioada execuţiei lucrărilor, până la recepţia tehnică a acestora. 
„Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare” este cel mai important proiect cu bani europeni, care se derulează în Prahova prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu (POS Mediu). Contractul de finanţare a for semnat în urmă cu o lună, de reprezentanţii CJ, HidroPrahova şi cei ai Ministerului Mediului. Proiectul are o valoare de 162 milioane de euro, iar lucrările se vor realiza în 13 localităţi din judeţ. Per total, este vorba despre reabilitarea şi modernizarea a 350 km reţele de canalizare, realizarea a şapte staţii de epurare, 250 staţii de repompare a apei uzate, reabilitarea conductelor de apă potabilă etc.
„Am întâmpinat mari dificultăţi în realizarea acestui proiect, dar până la urmă am semnat contractul de finanţare şi intrăm deja într-o linie dreaptă. La 31 decembrie 2014, termenul până la care trebuie să realizăm investiţiile finanţate prin POS Mediu, Prahova va intra în concordanţă cu directivele Uniunii Europene în materie de apă şi canalizare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Cosma.

Reamintim că proiectul pentru care s-a obţinut finanţarea include reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie a apei, extinderea şi reabilitarea reţelelor de canalizare, inclusiv a staţiilor de pompare şi a celor de epurare, dar şi construcţia a două noi staţii la Sinaia şi Plopeni. Localităţile unde se vor executa astfel de lucrări sunt Câmpina şi Băneşti (aglomerare Câmpina), Comarnic şi Breaza (aglomerare Breaza), Azuga, Buşteni, Sinaia (aglomerare Sinaia), Băicoi, Plopeni, Vălenii de Munte, Teişani (aglomerare Vălenii de Munte), Mizil şi Urlaţi.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *