Administratie publica

La selecţia de oferte nu vor putea participa „firmele înfiinţate peste noapte special pentru administrarea bazinului”

Elena AlbuDiscuţiile asupra caietului de sarcini pe baza căruia va avea loc selecţia de oferte pentru administrarea bazinului au fost, poate, cele mai interesante. Şi asta pentru că, la solicitarea consilierului PDL Elena Albu (foto), s-a introdus o condiţie care poate ascunde mai multe lucruri. Ba chiar poate confirma anumite zvonuri care circulă prin târg. Condiţia inclusă în caietul de sarcini este aceea ca firmele participante să aibă în obiectul de activitate administarea unui obiectiv (nu neapărat similar) şi cel puţin doi ani de… activitate. O propunere care ar putea fi interpretată şi altfel, în sensul favorizării unor firme care administrează şi în prezent un bazin sau o piscină, dar Elena Albu spune că „nu vreau decât să blochez accesul la selecţia de oferte a unor firme înfiinţate peste noapte special pentru această activitate. Bazinul acesta nu poate fi administrat de oricine şi oricum!”. Propunerea a trecut la vot, dar au existat şi două abţineri – Monica Clinciu şi Marian Nistor (ambii din PDL). Interesant, nu?
Ar mai fi două precizări de făcut. Prima – contractul cu firma câştigătoare va fi încheiat pe o perioadă de cinci ani. A doua – componenţa comisiei de evaluare a ofertelor este următoarea: primarul Horia Tiseanu, consilierii locali Marian Dulă, Marian Nistor, Monica Clinciu (în locul viceprimarului Ion Dragomir, care s-a retras din comisie) şi Adrian Piţigoi, reprezentanţii Primăriei Felicia Olteanu şi Adina Birligiu (ADPP).  

În şedinţa de ieri trebuia aprobat şi contractul de asociere pentru administrarea bazinului de înot, dar proiectul a fost retras de primarul Horia Tiseanu şi va fi discutat în şedinţa de la sfârşitul lunii. Motivul retragerii de pe ordinea de zi – mai mulţi consilieri au spus că au primit contractul în ultimul moment, nu au avut timp să-l studieze şi că, la o primă vedere, documentul conţine unele scăpări care trebuie remediate.
În ceea ce priveşte tarifele pentru baza sportivă, acestea au fost aprobate fără prea multe discuţii şi fără nici o modificare.
Tarife-bazin-inot

6 Comments

 1. Nistor Marian says:

  Nu Cristina, interesant este altceva.
  Amendamentul, adoptat, conține o prevedere INTERESANTĂ: cod CAEN și activitate autorizată. Care cod CAEN și ce activitate autorizată? Cred că este singurul lucru neclar din toată hotărârea de consiliu.

 2. CAMPINEANU says:

  Nu cumva firma o sa fie din Arges ?

 3. laur says:

  pentru domnul nistor:cititi aiciActivitatile CAEN – Declarare si autorizare
  7. Declararea activitatilor CAEN

  o activitate CAEN poate fi exercitata doar daca exista prevazuta in Actul Constitutiv.

  Obiectul de activitate al unei societati este compus din activitati secundare, o singura activitate principala si un domeniu de activitate. Codul Domeniului de activitate este intotdeauna format din primele trei cifre ale codului de patru cifre care formeaza activitatea principala.

  Activitatile trebuie declarate si autorizate distinct pe fiecare loc de desfasurare a activitatii.

  Pentru declararea si autorizarea activitatilor unei societati exista trei tipuri de declaratii.

  Declaratia MODEL 1 pentru sedii fara activitate. Acest formular se completeaza cand se stie ca pentru o anume perioada nu se va desfasura activitate intr-un anume sediu principal sau secundar (punct de lucru). In urma completarii acestei declaratii se primesteun certificat constatator care va arata faptul ca in urma declaratiei persoanei autorizate nu se desfasoara activitate si deci, nu sunteti autorizat sa efectuati anumite activitati intr-un spatiu anume sau la terti.

  Nu se incepe activitatea fara a declara si autoriza activitatile care se estimeaza ca se vor exercita la locatia respectiva. de multe ori, se intampla ca dupa ce s-a declarat sediu fara activitate – societatea sa inceapa sa isi desfasoare obiectul de activitate fara ca sa se declare si autorizeze activitatile respective. In acest caz, veniturile realizate din activitati neautorizate pot sa fie confiscate – Legea 359/2004.

  Declaratia MODEL 2 pentru declarare initiala de activitati. Aceasta este declaratia care trebuie completata distinct pentru sedii, sedii secundare (daca exista) si pentru activitatile realizate in afara sediului social, la terti (ca de exemplu Lucrarii de constructii, Transporturile, etc. care nu pot fi realizate intr-un sediu principal sau secundar). In urma completarii acestei declaratii se primeste un certificat constatator care va certifica faptul ca in urma declaratiei societatea este autorizata sa efectueze anumite activitati intr-un spatiu anume sau la terti.

  Declaratia MODEL 3 pentru modificarea declaratiei initiale de activitati. Aceasta declaratie se completeaza atunci cand se doreste adaugarea de activitati suplimentare la activitatile deja declarate.

 4. andrei says:

  de ce evitati sa imi publicati comentul ? consider ca am utilizat un limbaj adecvat.
  repet: din cate cunosc, o societate din campina, privata, a dorit sa administreze bazinul!este vb de o societate care detine deja un strand din campina, de 4 ani.raspunsul lui tiseanu :evaziv,in mare parte negativ….de ce?pentru ca totul este ARANJAT!AM SPUS ASTA DE 3 ZILE!Cu cateva zule inainte sa apara in presa faptul ca este o mascarada, eu am incercat sa spun acest aspect.

 5. Nistor Marian says:

  Pentru LAUR: mulțumesc pentru lecția acordată, dar aceste aspecte sunt clare și legiferate. Altceva vroiam să clarific. În ședința de consiliu nu s-a precizat ce cod CAEN și ce activitate. Amendamentul spune că firma trebuie să dețină cod CAEN și activitate autorizată. Nu a știut nimeni la momentul acela ce cod trebuie să fie. A rămas ….în aer….. Ori sportiv, ori de administrare ori didactic (bazin de înot didactic).

 6. anonim says:

  Kaufland nu angajeaza personal in campina, de ce ai postat asa ceva? Oamenii sunt disperati dupa un loc de munca. kaufland nu se va deschide curand, poate in octombrie sau cine stie cand. Lumea se agita in zadar. o poti numi selectie de cv uri in nici un caz angajare.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *