Administratie publica

Ministrul Igaş spune că poliţiştii vor primi salarii diminuate doar o lună

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că diminuarea normei de hrană pentru poliţişti, de la 720 la 130 lei, este valabilă doar pentru luna iunie, iar diferenţa de bani va fi returnată integral în trimestrul al treilea al anului. Igaş nu a menţionat de unde va face rost de bani pentru norma de hrană, în condiţiile în care ea a fost tăiată tocmai pentru că bugetul MAI e la pământ. 
„Vreau să asigur pe toţi lucrătorii MAI că este vorba despre o situaţie temporară, despre o amânare, şi nu despre o tăiere a drepturilor, iar diferenţa de bani va fi returnată integral. Este regretabil faptul că legea privind unele măsuri speciale pentru încadrarea în limitele bugetare în anul 2011 a fost respinsă de Parlament şi că suntem nevoiţi în acest moment să afectăm – chiar dacă pentru o perioadă scurtă de timp – drepturile salariale ale tuturor angajaţilor. Asigur personalul MAI că procesul de reformă pe care l-am demarat se va desfăşura într-o manieră corectă, în beneficiul modernizării instituţiei şi în folosul angajaţilor care îşi fac datoria cu profesionalism şi responsabilitate”, a spus Traian Igaş, citat de Mediafax.
Menţionăm că norma de hrană a fost redusă doar pentru poliţişti, nu şi în cazul jandarmilor şi pompierilor.

Pe de altă parte, ministrul a mai anunţat că disponibilizările în rândul poliţiştilor vor începe în maximum 30 de zile şi că se va încerca comprimarea şi reducerea aparatului central şi păstrarea în funcţii a tuturor celor aflaţi în misiuni.
Ca reacţie la măsurile ministerului, liderii de sindicat au anunţat că poliţiştii pregătesc acţiuni de protest.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *