Politica

Preşedinţii PSD şi PNL Câmpina: „Mai mult ca sigur vom avea candidat unic la alegerile locale”

Până acum, liderii organizaţiilor locale ale celor două partide au evitat un răspuns clar la întrebarea legată de candidatura pentru Primăria Câmpina, de la alegerile din vara anului viitor. Vineri, într-o conferinţă de presă comună, Ion Dragomir şi Virgil Guran au anunţat oficial că Uniunea Social Liberală va avea candidat unic pentru funcţia de primar şi, cel mai probabil, liste comune pentru Consiliul Local. Decizia USL este determinată, în principal, de aprobarea legii privind alegerea primarului dintr-un singur tur de scrutin. Este vorba, de fapt, despre o modificare adusă Legii 267/2004 a alegerilor locale, care prevede că „este ales primar candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi valabil exprimate în primul tur de scrutin”.
Ion Dragomir, preşedinte PSD Câmpina: „După aprobarea legii privind alegerea primarului dintr-un singur tur, asta este cea mai bună soluţie – candidat unic susţinut de PSD, PNL şi PC. Şi, bineînţeles, liste comune pentru Consiliul Local. La alegerile locale, vor fi patru buletine de vot. Unul pentru preşedintele Consiliului Judeţean, care va candida sub sigla USL; unul pentru consilierii judeţeni, tot cu USL; unul pentru primar, care candidează din partea USL şi unul pentru Consiliul Local. Vă daţi seama că ar fi neplăcut să ai USL pe trei buletine şi să mergi separat la Consiliul Local, fiecare partid cu propria listă. De aceea, mi se pare firesc să avem listă comună şi pentru CL Câmpina”.
Virgil Guran, preşedinte PNL Câmpina: „Da, trebuie să avem candidat comun la Primărie, pentru că este singura şansă să învingem candidatul PDL. În ceea ce priveşte listele pentru Consiliul Local, decizia finală se va lua în luna septembrie. Şi va trebui să fie cea mai bună decizie, pentru a obţine majoritatea în CL. Degeaba ai primarul, dacă în Consiliul Local eşti în minoritate, nu poţi face nimic, nu-ţi poţi trece proiectele, nu poţi realiza nimic din ceea ce ţi-ai propus. Avem un interes comun la nivel de USL, trebuie să fim o echipă pentru a câştiga alegerile”.

Cei doi lideri locali susţin că va fi desemnat să candideze la Primărie cel care va sta cel mai bine în sondaje, iar paritatea pe lista pentru CL va fi stabilită la nivel local. Şi asta pentru că „sunt cazuri şi cazuri, se va discuta de la o localitate la alta, în funcţie de situaţia de pe plan local”. 
Precizăm că, în conformitate cu protocolul Uniunii Social Liberale, partidele care o formează – PSD, PNL, PC vor avea candidat unic la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi la cea de primar al municipiilor reşedinţă de judeţ. În celelalte localităţi, decizia se ia de organizaţiile locale, evident, cu recomandarea celor judeţene. Ideea este că, în condiţiile în care candidaţii pentru preşedinţia CJ Prahova şi Primăria Ploieşti sunt de la PSD, cel mai probabil, la Primăria Câmpina va candida un liberal. Adică Virgil Guran. Iar Ion Dragomir şi organizaţia sa vor trebui să-l susţină.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *