Administratie publica

Sancţiuni pentru magazinele care-şi expun marfa pe trotuarele din Câmpina

Marfa trotuare 1Serviciul de Control din cadrul Poliţiei Locale a început verificările la agenţii economici care-şi expun marfa şi pe trotuare. Este vorba, în general, despre acele magazine care expun şi comercializează produse de orice fel pe terenuri aparţinând domeniului public, fără nici un fel de autorizaţie. Amenda care poate fi dată în aceste cazuri este cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei, dar, într-o primă fază, Serviciul de Control îi somează pe agenţii economici respectivi să intre în legalitate. Dacă nu se conformează, se aplică sancţiunile contravenţionale.  
Marfa trotuare 2
„De fapt, noi punem în aplicare Hotărârea 90/2011 a Consiliului Local Câmpina, prin care se interzice expunerea şi comercializarea produselor pe domeniul public, în faţa clădirilor, în exteriorul vitrinelor, fără a exista o autorizaţie în acest sens. De multe ori, produsele expuse pe trotuare, de exemplu, îngreunează traficul pietonal, ca să nu mai vorbim despre aspectul inestetic al zonei”, ne-a declarat Irina Nistor, şef serviciu în cadrul Poliţiei Locale.
Pentru ca lucrurile să fie clare, hotărârea nu se aplică în situaţii speciale, la diverse manifestări publice gen târgul de bunătăţi, expoziţie florală etc, când se eliberează autorizaţii în vederea expunerii şi comercializării produselor.

2 Comments

  1. x-man says:

    În sfârșit!
    Bravo!

  2. S.Minea says:

    S-a dat hotararea 90/2011 a Consiliului Local Campina prin care se interzice expunerea marfurilor pe domeniul public si in fata cladirilor.Hei bine minunea a tinut trei zile.Pe str. M.Kogalniceanu Nr. 5, Bloc 13 C Sc.A ,vanzatorii au batut cuie in zidul blocului pe care au atarnat triciclete si diverse jucarii.Aspectul este oribil si foarte enervant pentru locatarii blocului.Pe deasupra vanzatorii magazinului sunt in cearta cu locatarii .Acestia nu au voie sa-si spele balcoanele,deoarece le stropesc jucariile.Problema a degenerat si s-a ajuns la Politie. Ar fi minunat daca va-ti tine de cuvant,iar pe noi ne-ati scuti de alte probleme.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *