Politica

USL Câmpina a ieşit la rampă. „Ne place sau nu, trebuie să acceptăm această formulă…”

USLInteresele politice aduc împreună oameni pe care greu i-ai fi putut pune la aceeaşi masă. În Câmpina, s-a mai întâmplat acest lucru. Să ne reamintim doar alegerile locale din 2008, când PDL, PSD şi PIN s-au coalizat împotriva PNDC (Alin Moldoveanu), la al doilea tur de scrutin pentru funcţia de primar. Dar atunci a fost o alianţă locală, care a funcţionat scurtă vreme. Acum, PSD, PNL şi PC se reunesc în cadrul Uniunii Social Liberale la nivel naţional, iar cei din teritoriu sunt nevoiţi să se supună deciziei de la centru. Şi astfel, îi găsim la aceeaşi masă pe senatorul PSD George Severin, preşedintele PSD, Ion Dragomir şi preşedintele PNL, Virgil Guran. În această formulă a fost organizată prima conferinţă de presă a USL la Câmpina. Şi chiar dacă nu se simţeau prea în largul lor, cei trei au reuşit măcar să păstreze aparenţele.
„Ne place sau nu, trebuie să acceptăm această formulă pentru că nu avem încotro. Trebuie să ne unim forţele în cadrul USL, în toată ţara, pentru a scăpa de guvernarea Băsescu-Boc. Avem un interes comun şi de aceea eu vă garantez că nu vor exista probleme în funcţionarea USL pe plan local”, a spus Ion Dragomir.

Pe scurt, despre programul economic al USL
Cei trei politicieni au prezentat câteva idei din programul economic al USL, cel anunţat de Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin, liderii naţionali, dar pus în umbră rapid de preşedintele Traian Băsescu, prin lansarea noului proiect de modificare a Constituţiei.
„Strategia noastră se bazează pe creşte economică. Atunci când am plecat din PDL am spus că nici o măsură luată împotriva crizei nu va genera o creştere economică. Şi iată că, după un an, se confirmă că am avut dreptate. Noi nu ne angajăm la minuni. Ne-am propus un ritm mediul anual de creştere economică de 4%. Vom avea de plătit şi sacul de datorii pe care ni-l va lăsa actuala guvernare”, a declarat senatorul George Severin.

Liderul PNL, Virgil Guran, a vorbit despre un alt obiectiv din programul economic al USL – atragerea investiţiilor străine. „În 2008, investiţiile străine directe în România erau de 9,5 milioane de euro, în 2009 – 3,5 milioane de euro, în 2010 – 2,6 milioane de euro. O scădere dramatică, deşi România are un mediu propice în ceea ce priveşte forţa de muncă. Salariile sunt, încă, foarte mici şi asta atrage investitorii străini. Dar sunt lucruri colaterale, cum ar fi şpăgile, care-i îndepărtează pe aceşti investitori. Chinezii s-au oferit singuri să vină să ne facă autostrăzi, dar Cotroceniul, acolo unde se iau deciziile în această ţară, nu le permite. Această situaţie trebuie schimbată. Trebuie să atragem investitori străini şi să să-i ajutăm firmele româneşti să găsească parteneri străni”, a spus Virgil Guran.

Preşedintele PSD, Ion Dragomir, a menţionat necesitatea creării de noi locuri de muncă, în condiţiile în care, din 2008 şi până în prezent, la nivel naţional s-au pierdut peste 740.000 de locuri de muncă. „USL şi-a propus să creeze un milion de noi locuri de muncă. Nu direct, ci prin crearea unui mediu economic propice dezvoltării, prin remedierea marilor dezechilibre din economie. Cum s-ar putea face asta? Prin încurajarea societăţilor. Vă dau câteva exemple – reducerea CAS cu 5% în general şi cu un procent mai mare, timp de un an, pentru firmele care creează noi locuri de muncă şi le păstrează după terminarea perioadei în care primesc facilităţi; taxă zero pentru angajarea tinerilor în regim part-time; încurajarea firmelor care au angajaţi tineri (10% din total) să participe la licitaţii publice şi multe alte măsuri. Vrem ca salariul minim pe economie să ajungă la 800 lei, iar pentru asta trebuie o economie reală, funcţională”, a afirmat Ion Dragomir.

6 Comments

 1. misu says:

  Prafuri in ochi este ceea ce spui domnule Severin nu te crede nimeni.

 2. andrei says:

  dl guran, cand vreti sa deveniti primar ca sa achimbat ceva in campina? AVEM NEVOIE DE SCHIMBARE CA DE AER.Observ ca sustineti investitiile, investitorii, afacerile in general.Dl Guran, cred ca sunteti printe putinii care isi dau seama de acest aspect,problema e ca investitorii fug de campina, datorita sistemului!faceti ceva sa ii aduceti spre campina

 3. Horia Tiseanu says:

  Andrei, ne inteapa sageata ta liberala chiar si prin internet… Fii mai subtil!
  Cat despre chinezi, crede dl. Guran ca dl. Basescu nu-i agreeaza? Sau Uniunea Europeana blocheaza accesul lor din motive de protejare a pietei europene… Mai studiati domnilor liberali daca vreti sa veniti cu propuneri viabile!!

 4. Prof.Gh.C.Dinulescu-Campina says:

  Domnule Dragomir si domnule Guran,

  A intrat in reflexele partidelor sa ofere cadouri alegatorilor in preajma alegerilor. Nu spun ca nu sunt oameni care au nevoie, dar astfel de procedee nu sunt morale si mai ales sunt condamnabile. PDL-ul fiind fara rusine si avand bani (din spaga, din furt, din licitatii etc.) va proceda la fel mai ales ca celelalte partide procedeaza similar. Eu am propus o alta modalitate de a contacta electoratul, una care nu inseamna amagirea oamunilor si nici nu este costisitoare; cineva care acum este la dvs. credea ca fac propunerea in interes propriu, dar nu a avut taria sa ma asculte pana la capat.
  Domnilor, nu trebuie sa va bazati doar pe cei care pot fi cumparati cu un kg. de orez, adica pe rromi, pe someri, pe cei dispusi sa stea la coada. Electoratul poate fi castigat cinstit facand apel la demnitatea umana, la judecata omului cinstit si sanatos moral.
  Oferiti oamenilor si altceva decat promisiuni desarte si fonduri cheltuite mai mult pentru comisioane grase decat pentru realizarea unor obiective si lucrari nenecesare; nu sala de inot, nu borduri tip Videanu care acum sunt mai deteriorate decat cele inlocuite, nu lucrari repetate de asfaltare cum a fost cea de pe str. Maramures unde initial s-a consumat asfalt pentru un strat de 4-5 ori mai gros pentru ca ulterior sa se refaca lucrarea dar de unda s-a „recuperat” asfaltul deja platit si acum folosit pe gratis de alt beneficiar.
  Domnilor de la USL, daca vreti sa castigati, sa indepartati molima portocalie, faceti compromisul si intrebati-ma cum puteti avea succes fara a va compromite si fara a face cheltuieli pe care sa le plateasca tot omul de rand. Ma gasiti la tel. 0752145670.

 5. Prof.Gh.C.Dinulescu-Campina says:

  USL nu m-a gasit

  Sa va fie de bine domnilor, voi sta de vorba cu Tiseanu !

 6. Fanasy says:

  Dear Geoff,I really thank you for this arlicte! I absolutely love your take on service, and its place as the all-time, all-traditions advice given by all sages. You inspire me!Thank you so much All good wishes,robert

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *