Administratie publica

Câmpinenii sunt în grafic cu plăţile la bugetul local. Firmele, însă…

Directia Economica sediu 1Până la 30 iunie, când s-a încheiat primul semestru al anului, 64,44% dintre câmpineni şi-au achitat taxele şi impozitele la bugetul local. Dintr-un total de aproximativ 5,7 milioane lei, cât au de plătit în 2011 persoanele fizice, s-au încasat peste 3,66 milioane lei. În ceea ce priveşte societăţile comerciale din Câmpina, aici procentul încasărilor este mult mai redus – 47,03%. Anul acesta, firmele au de plătit 9,8 milioane lei, iar până la jumătatea anului au reuşit să achite 4,6 milioane lei.
De regulă, agenţii economici achită, până la 30 iunie, jumătate din taxele şi impozitele datorate bugetului local, iar cealaltă jumătate o plătesc la următorul termen scadent – 30 septembrie. Totuşi, în privinţa societăţilor câmpinene, există o problemă care explică procentul redus al încasărilor. „La agenţii economici avem un grad mai scăzut de încasare în special din cauza celor 50 de societăţi câmpinene care se află în diferite stadii de insolvenţă. Acestea ar trebui să plătească la bugetul local, în 2011, aproximativ un milion de lei”, ne-a declarat directorul Direcţiei Economice din cadrul Primăriei Câmpina, Gheorghe Ecaterinescu.  

Greu cu recuperarea banilor din amenzi
Revenind la populaţie, trebuie menţionat faptul că şi aici există o problemă legată de încasarea la bugetul local a veniturilor din amenzi. Pentru recuperarea banilor s-au întreprins toate formele de executare silită, s-au pus şi popriri acolo unde s-au depistat surse de venituri, ba chiar s-a ajuns şi în instanţă în unele cazuri, deoarece contravenienţii au contestat procesele verbale de sancţiune. Şi ar mai fi o problemă. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Economice, la Câmpina se înregistrează tot mai multe cazuri de vânzări de autoturisme fără forme legale, la mica înţelegere. Asta înseamnă că noul proprietar nu-şi înregistrează maşina, deci nu plăteşte taxele şi impozitele aferente, iar vechiul proprietar nu anunţă vânzarea, nu o radiază şi nici nu mai plăteşte nimic la bugetul local pentru că… nu mai are pentru ce.

2 Comments

  1. jonny says:

    sariti cu platile, ca s-a deschis bazinul de inot, si in curand o sa vina facturile !!din care 80 % platim noi,campinenii

  2. oniro says:

    cine stie cum sa mai plateasca acele 50 de societati care sunt in insolventa……..

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *