Administratie publica

Consiliul Local a aprobat finanţarea pentru FC Unirea Câmpina. Cu unele scăpări…

CLLa şedinţa ordinară din această seară, Consiliul Local Câmpina a aprobat în unanimitate susţinerea financiară a echipei de fotbal Unirea Câmpina, care activează în Liga A Prahova. Suma alocată de la buget pentru turul campionatului este de 180.000 lei, urmând ca în retur să se mai aloce 118.552 lei. Deci un total de 298.552 lei de la bugetul local, pentru tot anul competiţional, la care se adaugă aproximativ 121.500 lei reprezentând contribuţia celorlalţi acţionari ai clubului.  

Toţi consilierii locali, indiferent de partid, au fost de acord cu finanţarea FC Unirea, structură sportivă la care, vă reamintim, municipalitatea este membru fondator, după ce AS Unirea a devenit FC Unirea (în această vară). S-a aprobat suma pentru tur, urmând ca suma pentru retur să se aprobe odată cu bugetul pe 2012. Banii de la buget vor fi folosiţi pentru: contractele jucătorilor, antrenorilor şi personalului administrativ, prime de meci, masă jucători, medicamente, arbitraje, asistenţă medicală, transport. Ceilalţi acţionari (Mărgărit Ciobotaru, Bogdan Mănescu şi Dan Enescu) vor asigura banii pentru întreţinerea stadionului, utilităţi, taxele către Asociaţia Judeţeană de Fotbal, cheltuielile legate de legitimarea jucătorilor şi altele.  

Domnilor consilieri, Unirea nu joacă şi cu… Unirea. Deci campionatul are 34 de etape, nu 36!
Proiectul de hotărâre privind aprobarea susţinerii financiare nu a stârnit prea multe discuţii. Câteva întrebări pe ici, pe colo, apoi un vot unanim. Ceva, însă, le-a scăpat consilierilor câmpineni. Pe unii îi înţelegem, nu se pricep deloc la fotbal. Alţii, însă, sunt microbişti înfocaţi, de ani de zile. Cu toate acestea, nu au observat că în documentele pe care le-au votat (şi care implică, totuşi, bani publici) absolut toate sumele sunt raportate la… 18 etape. De exemplu, sumele pentru prime de meci, cele pentru arbitri, observatori, transport la partidele în deplasare, toate sunt înmulţite cu 18. În realitate, sunt 18 echipe în Liga A Prahova, dar sunt 17 etape în tur şi 17 în retur, pentru că Unirea n-o să joace şi cu… Unirea. Întregul campionat are 34 de etape şi nu 36 cum rezultă din calculul Consiliului Local. Poate a fost doar o scăpare, dar chiar să nu fi observat nimeni această scăpare, nici măcar acei consilieri care mănâncă fotbalul pe pâine?! 

Obiectivele pentru noul campionat şi conducerea
Pentru sezonul competiţional 2011-2012, Unirea Câmpina şi-a stabilit „să se poziţioneze pe unul dintre locurile care asigură promovarea”. Va fi greu, mai ales că nu sunt mai multe locuri, ci unul singur şi nici acela nu asigură promovarea decât după baraj. Celelalte obiective sunt cunoscute: crearea unei echipe competitive şi promovarea spre performanţă a jucătorilor autohtoni. În ceea ce priveşte conducerea clubului, aceasta va fi asigurată de un Consiliu Director din care fac parte: Mărgărit Ciobotaru (preşedinte), Daniel Telegescu (manager general), Bogdan Mănescu (director sportiv), iar membri – primarul Horia Tiseanu şi viceprimarul Ion Dragomir.

1 Comment

  1. Doar eu says:

    eu chiar nu pot sa inteleg!!!! ne imprumutam la banci pentru a avea bani tampon pentru nu stiu ce proiect dar dam atatia bani echipei de fotbal. in tari straine, echipele sunt sustinute de firmele, sponsorii locali….noi suntem mai darnici….doar cu cine „trebuie”.
    imi e sila de noi, am ajuns sa apreciem non valorile(nu am nimic impotriva fotbalului, sportului) insa in ziua de azi astea sunt prioritatile?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *