Administratie publica

De la 1 septembrie, Şcoala 3 şi Şcoala Sanatorială Voila trec în subordinea Şcolii Generale 8

Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a decis, iar Consiliul Local Câmpina a aprobat reorganizarea reţelei unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică din municipiu. O reorganizare care are la bază Legea 1/2011 a Educaţiei Naţionale şi care va intra în vigoare de la 1 septembrie, odată cu noul an şcolar. Cea mai importantă schimbare este aceea că Şcoala Generală 3 şi Şcoala Sanatorială Voila îşi pierd personalitatea juridică şi devin structuri subordonate Şcolii Generale 8 „Alexandru Ioan Cuza”.
Potrivit Legii 1/2011, unităţile şcolare care au mai puţin de 300 de elevi nu mai pot avea personalitate juridică, adică nu mai pot avea conducere şi buget proprii şi nici personal angajat. Şcolile respective nu se desfiinţează şi nici nu se mută, dar trec în subordinea altor unităţi. Prin această modificare, practic, conducerea Şcolii 8 va trebui să se ocupe de patru unităţi de învăţământ – Şcoala 8, Şcoala 3, Şcoala Sanatorială Voila, dar şi Grădiniţa 4. 

Demersurile administraţiei locale nu au avut nici un rezultat
După cum menţionam, decizia a fost luată de Inspectoratul Şcolar şi transmisă autorităţilor câmpinene. Votul dat de consilierii locali a constituit doar o formalitate pentru că, indiferent de acest vot, măsura tot s-ar fi aplicat.
„Nu este foarte plăcut pentru noi ca altcineva să reorganizeze reţeaua şcolară din Câmpina. Şi se întâmplă aste pentru că salariile cadrelor didactice sunt plătite de la bugetul de stat. Totuşi, noi, Primăria şi Consiliul Local, ne ocupă de tot ceea ce înseamnă reparaţii şi investiţii în unităţile de învăţământ, iar sumele alocate an de an de la bugetul local sunt importante. De aceea, eu consider că administraţia locală ar trebui să se ocupe de organizarea reţelei şcolare mai ales că, aici, pe plan local, cunoaştem cel mai bine problemele”, a declarat primarul Horia Tiseanu.
Reprezentanţii administraţiei locale au făcut demersuri la ISJ Prahova pentru ca Şcoala 3 şi Şcoala Voila să rămână unităţi de sine stătătoare, însă nu s-a reuşit obţinerea acordului necesar.

Grădiniţa 11 se comasează cu Grădiniţa „Julia Hasdeu”
În ceea ce priveşte grădiniţele din Câmpina, şi aici intervin unele modificări. Grădiniţa cu program normal nr.3, care aparţinea de Şcoala 3, trece în subordinea Grădiniţei cu program prelungit nr.8. Grădiniţa 11 se desfiinţează, iar copiii vor fi preluaţi de Grădiniţa cu program normal şi prelungit „Julia Hasdeu”. De la 1 septembrie, această unitate va avea 6 grupe cu program normal (150 copii) şi 4 grupe cu program prelungit (100 copii). De altfel, Grădiniţa „Julia Hasdeu” are în subordine şi grădiniţele nr.5, nr.6 şi Waldorf. Grădiniţa cu program normal nr.1 va funcţiona în continuare ca structură a Grădiniţei cu program prelungit nr.9.
Toate celelalte unităţi şcolare din Câmpina îşi păstrează personalitatea juridică.

1 Comment

  1. Doar eu says:

    si uite asa se „privatizeaza” si 8

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *