Social

Furtuna de aseară a lăsat Câmpina în întuneric şi fără apă

Furtuna 3O mare parte din municipiul Câmpina a rămas aseară fără energie electrică din cauza vântului puternic şi a ploii torenţiale. La Poliţia Locală şi la dispeceratul Electrica s-au primit sute de telefoane de la cetăţeni cu privire la întreruperea curentului electric. Avariile au fost remediate abia în cursul zilei. Echipajele de la Electrica s-au aflat pe teren încă din timpul nopţii, dar au făcut faţă cu greu tuturor solicitărilor. Asta, în condiţiile în care aceste echipaje se ocupă de o zonă destul de mare, care include Câmpina, dar şi localităţile din jur. În mai multe cartiere nu a existat nici apă potabilă, deoarece staţia de hidrofor a societăţii HidroPrahova nu a avut curent. Avariile au fost cauzate fie de copacii rupţi, căzuţi peste firele de înaltă tensiune, fie de ruperea firelor din cauza vântului, cum s-a întâmplat pe Strada 1 Decembrie 1918.
Furtuna 4
Tot în Câmpina, mai multe case şi un magazin au rămas fără acoperiş, cele mai mari pagube înregistrându-se în Cartierul Slobozia şi la Căminul Petrol. Mai mulţi copaci au fost rupţi şi au căzut fie pe carosabil, fie pe trotuare, fie peste… blocuri. Astfel de situaţii s-au înregistrat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, pe Aleea Margaretei, în Cartierul Păcuri şi pe Strada Pictor Grigorescu. 

Furtuna 1
Furtuna 2
Potrivit datelor preliminarii furnizate de ISU Prahova, noaptea trecută, peste 160 de pompieri au intervenit cu 31 de autospeciale în mai multe localităţi ale judeţului în special pentru degajarea copacilor doborâţi de furtună. Cele mai multe intervenţii au fost în Ploieşti, Comarnic, Floreşti, Ariceştii Rahtivani, Vărbilău, Plopeni, Cheia, Cocorăştii Mislii, Păuleşti, Măgurele, Blejoi, Lipăneşti şi Mislea.
În timpul furtunii, un fulger a aprins acoperişul Muzeului Sătesc din Sângeru. Incendiul s-a întins pe o suprafaţă de peste 100 de metri pătraţi. Pompierii au intervenit cu patru autospeciale pentru lichidarea focului, intervenţia durând până apoape de miezul nopţii.
La Băicoi, acoperişurile a două case au fost smulse de vânt şi aruncate pe un branşament de gaze şi pe carosabil, iar la Măneciu, copacii rupţi de furtună au căzut pe calea ferată, pe branşamentele la gaze, dar şi peste cablurile electrice.

Societatea Electrica a anunţat că, din cauza furtunii de aseară, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat:
– 12 linii electrice de medie tensiune afectate total
– 33 linii electrice de medie tensiune afectate parţial
– 380 posturi de transformare nealimentate
– 23.000 de familii din 62 de localităţi au rămas fără curent electric

1 Comment

  1. jonny says:

    de ce e bine uneori sa ai un mic generator….ei uite de asta

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *