Politica

Liberalii îl critică pe primarul Tiseanu pentru noul împrumut la BRD

Guran-si-IonitaConsiliul Local Câmpina a aprobat, la ultima şedinţă, accesarea unei linii de finanţare de 8 milioane lei prin BRD pentru co-finanţarea lucrărilor de modernizare a Căii Dacia şi de reabilitare a batalului de pe Strada Lacul Peştelui. Unul dintre motivele invocate de primarul Horia Tiseanu pentru acest împrumut se referea la întârzirea cu care Guvernul decontează lucrările şi taxa pe valoarea adăugată. Liberalii câmpineni nu sunt de acord cu soluţia aleasă şi consideră că administraţia locală se împrumută fără a avea vreo perspectivă economică.  

„Pentru a realiza mai multe investiţii în următorul an, că doar vin alegerile, administraţia Tiseanu face orice efort, inclusiv un nou împrumut împovărător. Este vorba de o sumă importantă, de 8 milioane lei, adică 80 miliarde lei vechi. Practic, modelul naţional se aplică şi la Câmpina. Ne împrumutăm fără a avea nici o perspectivă economică. Astfel de împrumuturi trebuie gândite mult mai bine, pentru că, altfel, riscăm să ajungem să nu mai avem de unde plăti datoriile, iar Câmpina va deveni un oraş care să stea cu mâna întinsă la mila bugetului central”, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele PNL Câmpina, Virgil Guran. Acesta a mai spus că înţelege de ce primarul Horia Tiseanu se grăbeşte să facă anumite investiţii, acum, cu un an înainte de alegerile locale: „Cu cinci străzi asfaltate şi un rond de 10.000 euro/mp de flori nu se poate spune că vorbim despre un mandat deosebit”.

12 Comments

 1. misu says:

  Ați primit sarcini de la superiori sa criticați, domnule Guran?

 2. jonny says:

  oricum,cam asta e adevarul.ne imprumutam pana una alta, si perpectivele economice,……cel putin eu…..nu le vad.

 3. Doar eu says:

  eu nu mai inteleg….nu era un proiect european aceasta CALEA DACIEI? de ce a trebuit sa se imprumute?

 4. Eugen says:

  Virgil Guran are dreptate, mister „misu”… Observațiile sunt corecte, mai puțin pentru lătrăii PDL-iști, care în mod real primesc sarcini de partid, așa cum primesc și recompense financiare pe foarte mulți bani publici. tiseanu se împrumută ca să se poată bate cu cărămida-n piept pentru mari realizări. Și noi, câmpinenii, o să mai și plătim pentru asta. Nu mai vin bani europeni pentru finalizarea lucrărilor, din cauza coțcăriilor făcute, dar banii împrumutați din bănci se pot „gestiona” mai ușor.

 5. jonny says:

  Stii cum e /Doar eu/? In presa, in general,multe informatii sunt eronate, datorita ANCHETELOR PROFESIONALE.Din acest motiv, de multe ori, oamenii isi schimba ideile,parerile,datorita dezinformarii, sau informatiilor incomplete,sau datorita informatiilor transmise in alt mod, sau interpretate……se numeste MANIPULAREA PRESEI……Iar ceea ce spun acum este valabil pentru absolut orice ziar,nu in Campina neaparat.Asa ca nu e de mirare ca multi oameni nu inteleg, sau inteleg cu totul altceva…

 6. Doar eu says:

  La intrare in Campina e un banner in care scrie ca e finantat…ciudat…

 7. jonny says:

  Unde?Ca nu am vazut, sau poate nu am fost atent

 8. Horia Tiseanu says:

  Motivele pentru care am solicitat creditul au fost foarte clare. Trebuie sa avem o sursa de bani tampon din care sa cheltuim in cazul in care guvernul nu are fonduri pentru plati rapide. In acest fel cele doua proiecte cu cofinantare europeana nu vor sta pe loc din cauza neplatii temporare a facturilor. Iar cele doua proiecte trebuie realizate pentru binele cetatenilor si nu al primarului sau consilierilor.
  Daca banii de la guvern vor veni rapid, nu vom trage bani din linia de finantare, care este doar o rezerva.
  Si inca ceva: daca vom lua acest credit, gradul de indatorare se va ridica la 15%( acum este de 8%). Mun. Ploiesti si orasul Busteni au deja gradul de indatorare maxim, de 30% si nu s-a produs nici un cataclism acolo…
  Asa ca inca o data, criticile PNL sunt doar politicianiste, fara suport real!

 9. Doar eu says:

  Ceea ce putea creste in acest oras era gradul de civilizatie, educatie si responsabilitate…nu cel de indatorare. Un imprumut inseamna dobanzi peste dobanzi(ca doar si noi trecem prin asa ceva). Banii tampon de care vorbiti….nu trebuia sa va ganditi foarte bine ce presupune acest proiect? sa va ganditi la avea o baza? nu stiu…
  -pentru dl. Guran…dl Tiseanu nu se agita pentru ca imprumutul va trebui achitat in perioada noului primar…. parca si vad ca va scrie in ziar de incompetenta viitorului primar de a recupera acesti bani….asa ca el se lauda cu munca altora….si pe banii nostri.
  per total
  M-am cam saturat de faptul ca din cauza cainilor comunitari nu ma pot plimba cu bicicleta, dormi sau face jogging.
  M-am cam saturat de copiii/tinerii care cersesc in Piata Centrala si nici macar o autoritate nu ia masuri stiind clar ca se produce o ilegalitate.
  M-am cam saturat de politistii comunitari care trec pe langa tinerii care scuipa coji de seminte in parc pe bancute si nici macr nu ii priveste ca na! sunt ocupati de micsorarea salariului….(cred ca toti avem probleme insa depinde de constiinta omului de a duce la bun sfarsit un lucru si sa lasi loc de buna ziua)
  M-am cam saturat de agitatia asta in preajma alegerilor, de promisiuni si pachetele electora
  M-am cam saturat de ….Campina
  PS: apreciez renovarea bulevardului, sa speram ca politistii comunitari isi vor face datoria macar in acel locusor…sper sa iasa frumos…

 10. Alistar says:

  Vad, (si nu fara amaraciune) cum se construiesc borduri la greu in Campina noastra draga ! Cu ce bani, cum se numesc firmele care se ocupa cu aceasta constructie, respectiv, furnizeaza aceste borduri !?…Nu erau alte prioritati domnule primar !?
  …In alta ordine ordine de idei…! De ce ati ucis traditia motocrosului campinean !? Cu traseul harazit de mama natura si putina pasiune si implicare puteati sa faceti cunoscut orasul Campina in intrega Europa ! Imi puteti raspunde la aceste intrebari domnule primar !?

 11. Doar eu says:

  alistar….pista de motocros a fost distrusa pentru a asigura un drum de acces catre manastirea catolica construita de marele SFANT FLORIN ANgHEL care nu a dorit o circulatie intensa pe straduta lui privata ci prin pista voastra de motocross ca na! doar el e unicul SFANT si ATOTPUTERNIC in orasul NOSTRU!!!!!

 12. jonny says:

  alisar:,este anul bordurilor,asta e prioritar acum.In rest,stam ft bine….fara probleme….ce sa zic,bine ca avem borduri, dar parcari pauza, nu avem……trebuie sa le luam cu noi in apartamente masinile……
  doar eu:subscriu.m-am cam saturat de campina si eu.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *