Administratie publica

Modernizarea Bulevardului Culturii se apropie de final. Reabilitarea parcului continuă

Bd Culturii 1
Dacă mergeţi pe Bulevardul Culturii şi vi se pare că asfaltul străluceşte, să nu credeţi că aveţi o iluzie optică. Chiar străluceşte. Şi asta datorită stratului de carbură de siliciu aplicat pe trotuare, de la Cotul Donului până la intersecţia Bulevardului cu Strada Griviţei. Carbura de siliciu dă trotuarelor o strălucire aparte, atât la lumina soarelui, cât şi noaptea, la lumină artificială.

Bd Culturii 2
„Ne-am dorit ceva deosebit pentru Bulevardul Culturii, iar stratul de carbură de siliciu este ceva deosebit, cu un efect aparte. Aş vrea să precizez că nu a costat nimic. Preţul final al lucrării este cel stabilit prin licitaţie, iar lucrările suplimentare, cum este aceasta cu carbura de siliciu, nu au făcut parte din caietul de sarcini şi nu necesită fonduri în plus. Va fi o lucrare cu totul şi cu totul deosebită, iar Bulevardul Culturii va redeveni locul preferat de promenadă al câmpinenilor”, ne-a declarat viceprimarul municipiului Câmpina, Ion Dragomir.  

Bd Culturii 3
Începe şi etapa a doua de reabilitare a parcului

Lucrările de modernizare care se execută pe Bulevardul Culturii constau în reabilitarea carosabilului cu covor asfaltic, amenajarea trotuarelor şi schimbarea bordurilor. Valoarea lucrărilor este de 761.434 lei (fără TVA), bani alocaţi integral de la bugetul municipiului. Aceste lucrări sunt aproape de final. În paralel cu modernizarea se derulează şi etapa a doua de reabilitare a parcului de pe bulevard, etapă pentru care s-a obţinut finanţare de 740.000 lei de la Fondul de Mediu. În anii precedenţi, în cadrul primei etape de finanţare, s-a obţinut un milion de lei, bani cu care s-a consolidat terenul, s-au creat canale colectoare pentru scurgerile de apă, s-a igienizat zona şi s-a plantat vegetaţie. Potrivit primarului Horia Tiseanu, în această a doua etapă, urmează să se amenajeze locuri de joacă pentru copii, parcul să fie împrejmuit cu gard viu, să fie montate bănci şi stâlpi cu câte trei felinare, cu aspect retro. Vor mai fi montate coşuri de gunoi şi vor fi instalate toalete ecologice. De asemenea, în scuarul din faţa Institutului va exista o fântână arteziană.

7 Comments

 1. Doar eu says:

  Ma inchin in fata acestei realizari, doar ca sper ca nu va deveni ceea ce nou modernizatul parc de la lacul Bisericii este la ora actuala…..prin de coji de seminte si gunoaie ce ies din tomberoanele negolite….

 2. Bogdan says:

  foarte frumos, macar sa se pastreze; si curatenia si bancile, felinarele, toate alea, poate ca politia locala ar trebui sa patruleze si prin zona aia, ca n-am mai vazut picior de politist pe acolo de nu ma tin minte.

 3. alex says:

  asfalt stralucitor… wow … k la tigani … nu mai exista asa ceva nicaieri ..doar aici la campina…. nu se mai poate asa ceva…o rusine

 4. jonny says:

  cred ca lea stralucit mintea cand au ales o asa stralucire de asfalt:)))Probabil in seara respectiva erau mai luminati:))Va mai trebuie ideea gen Holywood, sa va scrieti numele :)))

 5. Mama lui Alex says:

  Mai Alex, tu nu sti sa apreciezi nimic? Esti un taran, ai mai mult respect pentru ce se face in orasul nostru.

 6. jonny says:

  :)))))))))))))bv mama lui alex, l-ai gasi pe alex nerusinatul are da comenturi in loc sa citeasca teorema lui pitagora:))

 7. Anda says:

  ”Doar eu” are dreptatee!! E prea frumos parcul de la lac… De ce nu patruleaza politia locala pe acolo?? Am fost aseara si a trebuit sa imi caut un locusor curat! Cei care arunca cojile de seminte pe jos ar trebui sanctionati cumva!!Sa mature ei tot parcul ! In curand, acest parc va fi vandalizat daca politia locala nu ia masuri !!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *