Administratie publica

Piaţa Centrală Câmpina, între flori şi tarabe

Piata 1Câteva bănci cochete şi mai multe ghivece mari, cu flori naturale, au schimbat complet trotuarul din faţa Pieţei Centrale. „Sper să fie o surpriză plăcută pentru toţi cei care vin la piaţă. Am dorit să schimbăm ceva în zona respectivă, să-i dăm un alt aspect. Investiţia este minimă şi sper ca va fi apreciată de toată lumea”, ne-a declarat directorul Pieţei Centrale, Marian Nistor. 
Piata 2
Alee tigani piata 1
Zona arată frumos şi să sperăm că se va păstra aşa. Mai ales că, acum, intrarea în piaţă contrastează puternic cu intrarea spre Mercantis Big, acolo unde au fost amplasate tarabele pentru comercianţii ambulanţi, majoritatea de etnie romă. Să nu fim înţeleşi greşit, şi aceşti oameni câştigă o pâine şi e genul de comerţ care, probabil, nu va dispărea niciodată de la noi. Dar amplasarea acestor tarabe pe o alee principală şi mizeria care se face acolo dau o notă foarte proastă imaginii municipiului. Să nu mai vorbim de numărul tot mai mare al cerşetorilor din zona pieţei, de agresivitatea copiilor romi, care au pus stăpânire pe întreaga zonă, de certurile permanente, de furturile care se produc din ce în ce mai des… Acestea sunt probleme grave, care trebuie rezolvate de administraţia locală cât mai urgent. Trebuie să remarcăm şi un lucru bun: după foarte multă vreme, în acest week-end am văzut poliţişti locali patrulând în zona Piaţa Centrală – Carrefour Express – Mercantis – Bigul Mic.

12 Comments

 1. iulian says:

  „Sper să fie o surpriză plăcută pentru toţi cei care vin la piaţă. Am dorit să schimbăm ceva în zona respectivă, să-i dăm un alt aspect. Investiţia este minimă şi sper ca va fi apreciată de toată lumea”, ne-a declarat directorul Pieţei Centrale, Marian Nistor.
  Ha, ha, ha… nu cred ca a fost o investitie minima. De ce nu spune cat a costat ca sa nu picam pe spate cand vom auzi valoarea si sa ne dam seama pe unde si cum sunt sifonati banii.
  Politia comunitara nu calca prin piata. Oare de ce? Nu e un loc prea atractiv pentru ei sau densitatea pe metru patrat de tigani, betivi si cersetori le pica greu la stomac?

 2. jonny says:

  extraordinar,sublim….este atat de frumos ,o surpriza extraordinar de frumoasa, sa vad aceste bancute si floricele, deja sunt nerabdator sa mai merg sa mai cumpar repede o ceapa din piata:)))))o stire senzationala de altfel…..iar de bancute si flori…ce mai…de pus pe prima pagina:)senzational domnilor:):)))))

 3. Doar eu says:

  sa speram ca se va rezolva problema copiilor cersetori

 4. Georgica says:

  Curios genul asta de infrumusetare,seamana parca cu ce se intampla prin Ploiesti .aceleasi gen de ghivece ,aeeasi leandrii–-sunt curios ce firma se ocupa cu asa ceva.
  La cativa pasi de aceste ghivece mai exact in spatele pietei si a CarrefourExpress este o mizerie si inca odata cuvantul tiganie are valabilitate ,de ce faceti curat in toata piata ci doar in fata ei, de ce asa zisi comerciantii de legume si fructe vand produsele din camionete direct ,acolo de ce nu puneti leandrii?
  Asa ca fratilor sunt atatea probleme pe capul Campinenilor incat stirea aceasta cu bancute si leandrii ne fac rau la stomac.

 5. jonny says:

  cam greu Doar eu……dar nu imposibil.Problema copiilor cersetori este o problema nationala.Cu toate ca exista Fundatii si Organizatii care se ocupa de acest subiect, se pare ca nu este suficient,din pacate….Ar trebui implementat un program,zi eu,cu munca de teren,iar acesti copii cersetori sa le fie scosi din mediul lor stradal,iar incet incet reintrodusi in societate.avand o stabilitate (scoala,masa,casa) si integrarea lor ar fi mai usoara.

 6. Olgutza says:

  Adevarul este ca noi nu mai avem politie comunitara sau locala cum ii zice acum. Pe aia putini care au ramas dupa restructurare nu/i mai vezi nicaieri. Pai la piata trebuie sa fie mereu politie. Unde sunt? Cui te adresezi daca ai nevoie de ei? Oare primaria nu vede haosul de la piata, cei din primarie si din consiliu nu/si fac cumparaturile la piata? Ti/e scarba si sa treci pe acolo din cauza tiganilor si cersetorilor, niciodata nu a fost asa in Campina!

 7. Radu says:

  Imaginile foto sunt cat se poate de sugestive. As fi curios cum arata zona dupa 2 sau 3 saptamani.

 8. jonny says:

  Asa este Georgica!tare curios m-ai facut cu firma asta!Chiar seamana, daca nu sunt chiar identice, cu cele din Ploiesti!
  Pt Olgutza:Probabil consilierii si tot Staff-ul, ca sa il denumesc asa,isi fac cumparaturile direct de la supermarket, sau au soferi pt asta, asa ca nu ii intereseaza.Nu se duc nevestele lor sa stea cu geanta la subrat bine stransa, sa nu le fure nimeni!Chiar ca iti este scarba sa treci pe acolo,asa este!

 9. Doar eu says:

  jonny, culmea este ca in Campina sunt asociatii si fundatii care se ocupa de genul asta de cazuri sociale…doar ca nu ne putem astepta ca ei sa faca treaba autoritatilor…. unde e protectia copilului? LI SE INCALCA DREPTURILE…numai noi vedem oare? de ce mai sunt platiti cei din sistem si se mai si supara ca se fac restructurari! BINE LE FACE! eu vreau vointa si munca nu incalzit scaune pe banii nostri. departamentul de protectie sociala din primarie doarme?

 10. Rapold says:

  Bravo! Felicitari! Chiar daca sunt un anti-Tiseanu si pdl, sunt obiectiv si recunosc si lucrurile bune „faptuite” in urbea noastra!

 11. jonny says:

  Asa este Doar eu!Oricum, observ ca autoritatile – Protectia Copilului- nu se autosesizeaza.

 12. jonny says:

  doar eu:ai dreptate din nou, insa cum alternative nu prea sunt ( de fapt exista dar nu sunt puse in practica ),cred ca ar trebui sa ii i-a cineva de mana pe copilasi si sa ii duca acolo unde trebuie.poate asa fac ceva.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *