Administratie publica

Poate deveni Câmpina staţiune turistică?

Primarul Horia Tiseanu zice că da. Le-a spus acest lucru şi consilierilor locali, la ultima şedinţă, iar Compartimentul Programe de Finanţare din cadrul Primăriei pregăteşte deja un proiect prin care se intenţionează obţinerea finanţării în vederea realizării unui Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică. Iar finanţarea nerambursabilă ar putea fi obţinută prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”. „După ce vom realiza acest centru turistic, care reprezintă şi o condiţie inclusă în Ghidul de finanţare europeană, putem încerca să transformăm Câmpina într-o staţiune turistică. Îndeplinim multe dintre condiţiile impuse de lege. Avem două muzee, avem biserici declarate monumente istorice, avem monumente arhitecturale, printre care şi sediul Primăriei, avem zone de agrement şi unităţi de cazare, parcuri şi împrejurimi deosebite. Avem ceea ce legea numeşte obiective antropice, adică obiective realizate de mâna omului. Important este ca, mai întâi, să realizăm centrul turistic şi apoi vom putea accesa fonduri europene importante pentru dezvoltare turistică”, a afirmat primarul Horia Tiseanu.
Centru turistic model
Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică ar avea drept scop oferirea de servicii utile şi materiale promoţionale într-o zonă cu potenţial turistic. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului vrea să înfiinţeze o reţea naţională de centre de informare, care ulterior să fie conectate la un serviciu informatic. Un astfel de centru trebuie amplasat în zona centrală a localităţii, în apropierea unei parcări. Model tip este cel din imaginea de mai sus şi a fost postat pe site-ul MDRT.

10 Comments

 1. Doar eu says:

  ahahhahahahhahhha acest articol chiar m-a facut sa rad:))) de cand avem tot ceea domnul primar a enumerat? de vreo 8 ani de cand e la conducere…. pardon, aproape 12….12 ANI CA SA REALIZEZE CA ORASUL NOSTRU E NET SUPERIOR ALTOR ORASE, PRECUM SINAIA!!!!!!(daca n-ar fi muntele ar fi 0)..oare de ce acest magnific interes??? se apropie 2012….stim deja:)))

 2. Dico Emil says:

  Eh, statiune turistica nu poate ajunge, decat pe hartie. Dar orice atragere de bani de la UE, este un lucru bun. Din partea mea, oricine daca poate scoate un euro chiar pentru o vopsi un caine, este excelent.

  Ca sa faci insa dintr-un oras statiune turistica si sa fie si viabil iti trebuie o strategie si resurse extrem de complexe, ca sa nu mai zic de investitori. Va trebuie sa zicem cel putin 100 de proiecte din start, sperand ca macar 40-50 sa fie realizate, dintre care macar 10-20 sa genereze atractie. Va dati seama ca daca este greu pentru statiuni gen Sinaia sa fie viabile, avand deja in infrastructura telecabina, partii de schi, Peles, Manastirea, hoteluri peste hoteluri si un peisaj superb etc etc nu are sens sa insir toate atu-urile…. Problema in Campina este ca nu prea ai spatiu/infrastructura unde sa zici ca poti dezvolta astfel de strategii (nu zic ca este vina cuiva, pur si simplu nu exista, asa cum nu exista metrou)

  Cam toate orasele din Romania au biserici, macar un muzeu etc. Atentie sa nu ajungeti sa scoateti bani pentru a intretine investitiile in turism ulterior, pentru ca (parerea mea) un ROI este imposibil si in nici un caz nu se face in cateva luni.

  Totusi sa fiu constructiv… Lumea nu mai merge la „infochioscuri” sau dupa pliante. Generatia noua merge pe partea informatica/gps/mobile etc. Nu mai stai sa cauti pliante, ai motoare de cautare pe mobil, ai harti cu punctele de atractie din zona in care esti, ai parerile si sfaturile altora, ai site-uri de prezentare. Inca este „trendy” si o investitie in acea directie ar fi ieftina si cu rezultate pe termen indelungat. Deasemenea puteti sa „intoxicati” DN1 cu panouri cu reclame imagine/text pentru punctele care le considerati de atractie, din 500/500m sau mai dese, ca cei care trec pe DN1 sa zica „ce e bai frate cu atatea atractii in orasul asta” si o sa vina macar de curiozitate.

 3. x-man says:

  Ok. Sunt turist. Vin in Campina. O intrebare: ce fac seara? Poate să merg la …..Sinaia!

 4. Bogdan says:

  oau, ce idee mareata! de fapt, ideea e buna, suspect e faptul ca abia acum s*a gandit cineva la ea… da’ e bine si asa, macar sa se puna in practica.

 5. oniro says:

  Dico Emil : mare adevar graiesti.Oricum , statiune turistica nu cred ca poate ajunge, ca nu prea vad atractiile turistice care ar fi:)
  Doar eu:asa este…..se apropie 2012 🙂

 6. Jelu says:

  Iese incompetenta la iveala !!! Lipsa banilor de la buget face ca incompetenta alesilor sa erupa. Ei atat pot !!! Mai greu este sa-i faci sa inteleaga si sa plece din posturile care i-au consacrat ca oameni de vaza ai orasului. In esenta sunt niste mediocrii care ne distrug cu fiecare zi care trece.

 7. jonny says:

  pr xman: iti spun eu, nu faci nimic, pleci spre Sinaia.Dupa ora 22:00 se doreste a fi un oras plin de liniste, fara zumzet de masina, scai de om.asadar, ca si turist, ori te culci, ori pleci spre Sinaia.Probabil vei alege varianta 2….spre Sinaia.

 8. Dico Emil says:

  Banuiesc ca pana nu o sa pice de acord atat puterea cat si opozitia asupra unei strategii comune din care toata lumea sa aiba de castigat… chiar daca s-ar chinui cineva sa faca ceva, ori nu termina ori urmatorul va abandona si incepe alte proiecte etc. Pe scurt, orasul nu are nimic de castigat.

  Intrebarea este daca exista persoane in fiecare tabara, capabile sa stea la o masa comuna si sa se ajunga la o strategie pe termen lung, profitabila din toate punctele de vedere si pentru fiecare, iar la final chiar sa functioneze. Desigur, sperand ca fiecare va respecta strategia adoptata o data ce s-a pornit la drum cu investitiile.

  Tinand cont ca Romania este in plina prabusire economica care va afecta exponential totul in toate domeniile, am dubii ca se poate realiza ceva de acest gen. Desigur, sa nu uitam ca a ignora situatia si a nu face nimic este mai rau…

 9. mihai says:

  poate deveni doar daca o asfaltam toata cu sclipici .. reconditionam fatadele blocurilor. un iluminat stradal pe masura. Multe cazinouri.. sa fie asa un mic LAS VEGAS ! ce parere aveti ?

 10. ira says:

  da mihai!!!super idee!!!:))))))

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *