Administratie publica

Preţul biletelor de călătorie pe traseele din Câmpina rămâne nemodificat

Microbuz-Eliro-1Pentru a doua oară în ultimele aproape cinci luni, Consiliul Local Câmpina a respins solicitarea firmei Eliro de scumpire a biletului de la 2 lei la 2,5 lei. Spre deosebire de şedinţa din februarie, când primarul şi consilierii au avut multe de reproşat societăţii de transport înainte de a respinge proiectul, la şedinţa de joi nimeni nu a scos nici un cuvânt. S-a trecut direct la vot, respingându-se atât majorarea preţului, cât şi reducerea numărului de microbuze pe traseele Voila şi Muscel. 
În favoarea proiectului au votat patru consilieri: Gheorghe Tudor, Horaţiu Zăgan, Luminiţa Dumitrescu şi Elvis Arghir, ceilalţi votând împotrivă.
Ulterior, unii consilieri au afirmat că nu mai era nevoie de nici o discuţie, motivele pentru care au respins proiectul fiind cele invocate şi în februarie, adică: Eliro a câştigat licitaţia pentru traseele interne din Câmpina cu un anumit preţ al biletului (0,9 lei, majorat apoi, destul de repede, la 2 lei) şi cu un anumit program, care trebuie respectat. Tot Eliro a oferit o listă lungă de facilităţi şi a susţinut că le va respecta pe toată durata contractului. În plus, de la bugetul local se subvenţionează biletele pentru mai multe categorii de persoane în comparaţie cu anul trecut, ceea ce a dus la o creştere a sumei totale plătite către firmă de la 80.000 lei (în 2010) la 216.000 lei (în 2011). Dacă firma nu-şi poate respecta angajamentele, atunci poate fi organizată o nouă licitaţie – a fost concluzia consilierilor care s-au opus proiectului.
Pe de altă parte, unii aleşi locali consideră că a fost un vot politic, având în vedere faptul că principalii acţionari ai firmei Eliro sunt fiica şi fratele fostului deputat Victor Bercăroiu (PSD).

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *