Politica

Spitalul Municipal Câmpina, la un an după restructurarea stabilită de minister

Spitalul Municipal Campina 8Luna aceasta se împlineşte exact un an de la reorganizarea spitalelor şi preluarea lor de către administraţiile locale sau judeţene. Un an nu tocmai uşor, cu multe schimbări organizatorice, cu diminuarea numărului de paturi, dar şi cu multe investiţii, majoritatea finanţate de la bugetul local. Noua structură organizatorică a Spitalului Municipal Câmpina a fost aprobată prin Ordinul 757 al ministrului Sănătăţii, Cseke Attila. Această structură include câteva noutăţi, cele mai multe dintre ele fiind deja cunoscute.
Odată cu intrarea în vigoare a Ordinului menţionat, spitalul câmpinean a rămas cu 302 paturi, faţă de 398 câte existau anii trecuţi. Secţia Exterioară de la Poiana Câmpina nu mai există, compartimentele de acolo fiind mutate în spaţiile din Câmpina, cele situate pe Strada Vasile Alecsandri, acolo unde a funcţionat Secţia de Boli Infecţioase. Clădirea a fost reabilitată complet şi recompartimentată. Trebuie precizat faptul că, prin reorganizare, nici un angajat al Spitalului Municipal nu şi-a pierdut locul de muncă.  

Vă prezentăm în continuare structura actuală a spitalului şi numărul de paturi aferent fiecărei secţii: Secţia Medicină Internă – 65 paturi, dintre care 15 la Compartimentul Cardiologie
Secţia Chirurgie Generală – 78 paturi, dintre care 10 la Chirurgie laparoscopică, 8 la Compartimentul de ortopedie şi traumatologie şi 10 la Compartimentul de urologie
Compartimentul ORL – 8 paturi
Secţia Obstetrică-Ginecologie – 35 paturi
Compartiment Neonatologie – 15 paturi
Secţia ATI – 15 paturi
Secţia Pediatrie – 35 paturi
Secţia recuperare, medicină fizică şi balneologie – 35 paturi
Compartiment medicină internă cronici – 16 paturi
La acestea se adaugă 12 paturi pentru însoţitori şi 10 paturi pentru spitalizarea de zi.

Spitalul mai include: blocul operator, unitatea de transfuzie sanguină, sterilizarea, farmacia, un laborator de analize medicale, un laborator de radiologie şi imagistică medicală, serviciul de anatomie patologică (acesta incluzând compartimentul de citologie, compartimentul de histopatologie şi prosectura), compartimentul de prevenire şi control al infecţiilor nosocomiale, compartimentul de statistică medicală, cabinetul de diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, cabinetul de boli infectioase şi cel de oncologie medicală, un cabinet de planificare familială, cabinetul de medicină dentară (care asigură şi urgenţe) şi dispensarul TBC.
În ceea ce priveşte Ambulatoriul spitalului, adică Policlinica Municipală, aici există următoarele cabinete de specialitate: Medicină iternă, Cardiologie, ORL, Oftalmologie, Chirurgie generală, Obstetrică-Ginecologie, Pediatrie, Ortopedie şi traumatologie, Neurologie, Dermato-venerologie, Endocrinologie, Urologie, Psihiatrie, Recuperare şi balneologie, Compartiment explorări funcţionale şi Laborator de recuperare, medicină fizică şi balneologie (baza de tratament).

2 Comments

  1. Doar eu says:

    DOAMNE…sper sa nu ajung niciodata pus in situatia de a fi internat in vreun spital…in special di tara asta!

  2. jonny says:

    si pentru sectia Debili Psihici?:))Nimic….??Nici macar 50 de paturi acolo ? La cati dilimache sunt ( din acestia, lasati in libertate sa navigheze pe net:) ) sar fi un ,succes, total :))Pot face eu cateva recomandari,nu sunt medic, dar sigur nimeresc diagnosticull:)))

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *